Τοπικά

Σύσκεψη αύριο στη Δευτεροβάθμια για το πρόγραμμα μετάβασης μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Η πρώτη οργανωτική συνεδρίαση του προγράμματος μετάβασης μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 8 Φεβρουαρίου (1μ.μ.) , στην αίθουσα Συνεδριάσεων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στη Συνεδρίαση θα συμμετέχουν οι διευθυντές, οι υπεύθυνοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων και οι υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι σχολικοί σύμβουλοι της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι τέσσερις διευθυντές Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας της Ομάδας Εργασίας οι οποίοι ανέλαβαν την πραγματοποίηση του αρχικού σχεδιασμού των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων της Πρώτης Δράσης, οι σύμβουλοι του ΚΕΣΥΠ Μαγνησίας, ο σύμβουλος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Μαγνησίας. Χρέη γραμματείας θα εκτελέσει εκπαιδευτικός της ΔΔΕ Μαγνησίας.
Οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προγραμματίζουν το σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση Προγράμματος Καινοτόμου Εκπαιδευτικής Προσέγγισης με κύριο σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας στα αντίστοιχα Γυμνάσια.
Το πρόγραμμα δομείται από τρείς αλληλοσυμπληρωμένες και αλληλοεπιδρούσες δράσεις. Η πρώτη δράση αφορά στη δημιουργία Εκπαιδευτικών–Πυρήνων υλοποίησης και διάχυσης της γνώσης και των δεξιοτήτων σε κάθε Δημοτικό Σχολείο και κάθε Γυμνάσιο της Μαγνησίας.
Η δεύτερη δράση στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εναρκτήρια επιμόρφωση στο θέμα όλων των διευθυντικών στελεχών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων αλλά και των Γονέων και Κηδεμόνων οι οποίοι θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον.
Η τρίτη δράση περιλαμβάνει την υλοποίηση αυτόνομων και κοινών δραστηριοτήτων ομαλής μετάβασης των μαθητών στα σχολεία προέλευσης και υποδοχής. Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν με την αξιοποίηση των Εκπαιδευτικών-Πυρήνων των διευθυντικών στελεχών των Εκπαιδευτικών των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων με την παιδαγωγική και επιστημονική καθοδήγηση και υποστήριξη των αρμόδιων συντελεστών – στελεχών της εκπαίδευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το