Τοπικά

Μηχανική βλάβη στο λιμάνι του Λουτρακίου τo «Πρωτέας»

Ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτέας», που επακούμπησε χθες το απόγευμα σε αβαθή, λόγω μηχανικής βλάβης, στο λιμάνι του Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου. Τελικά το πλοίο αποκολλήθηκε αυτοδύναμα λίγα λεπτά αργότερα (7μ.μ.) και αγκυροβόλησε στο λιμάνι, αποβιβάζοντας τους 214 επιβάτες που μετέφερε και τα 45 οχήματα.
Το πρόβλημα στις ηλεκτρομηχανές του πλοίου παρουσιάστηκε στις 18.45 χθες το απόγευμα κι ενώ απέπλεε από το Λουτράκι προς Σκιάθο και Βόλο. Ο καπετάνιος του «Πρωτέα» κατόρθωσε να το αποκολλήσει και να «δέσει» στο λιμάνι δέκα λεπτά αργότερα, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους επιβαίνοντες.
Ο απόπλους του σκάφους, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μαντούδι – Γλώσσα – Σκόπελος – Σκιάθος – Βόλος, απαγορεύτηκε από το Λιμεναρχείο Σκοπέλου, μέχρι να γίνει επιθεώρησή του από δύτη και να πάρει πιστοποιητικό νηογνώμονα. Ορισμένοι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο «Καλυψώ», που κατέπλευσε και είχε προορισμό τη Σκιάθο, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στην περιοχή μέχρι να μεταφερθούν με άλλο πλοίο σήμερα ή με το ίδιο, εφόσον ολοκληρωνόταν η επιθεώρησή του. Οι 96 από τους 214 επιβάτες του πλοίου, ήταν προγραμματισμένο να αποβιβασθούν στη Γλώσσα Σκοπέλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το