Τοπικά

Μιχ. Μιτζικός: Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν έχει τα χρήματα για την αποκατάσταση του φράγματος “Παναγιώτικο”

Τη συνδρομή της Πολιτείας για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο φράγμα Παναγιώτικο ζήτησε για άλλη μία φορά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο παρουσία βουλευτών της Μαγνησίας.

«Το ζήτημα δεν είναι ποιος έχει την αρμοδιότητα γιατί το ζητούμενο και η επιτακτική ανάγκη είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αδυνατεί να ανταπεξέλθει τεχνικά στη διαχείριση του προβλήματος αλλά και οικονομικά».
Όπως ανέφερε ο κ. Μιτζικός, το φράγμα χρειάζεται 1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάστασή του και απαιτούνται περίπου 300.000 ευρώ για το δίκτυο και τα υπόλοιπα έργα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να λειτουργεί σωστά. «Ο Δήμος δεν έχει τα χρήματα» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Επισήμανε επίσης ότι η Πολιτεία γνωρίζει καλά τα πενιχρά οικονομικά μέσα του Δήμου. «Ζητάμε τη συνδρομή της. Εναπόκειται στην πολιτεία και δεν θα μπει η δημοτική αρχή στο γαϊτανάκι των ευθυνών. Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει και από την κυβέρνηση θα καθοριστεί ποιος είναι υπεύθυνος ώστε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση της ζημιάς» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη πως το πρόβλημα αφορά την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την επάρκεια σωστού πόσιμου νερού για το μισό Πήλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το