Τοπικά

Μία σύλληψη για το λαθραίο αλκοόλ – Συνεχίστηκαν οι έρευνες σε Στεφανοβίκειο και Αρμένιο

Συνεχίζονταν και χθες οι έρευνες στις περιοχές Αρμενίου και Στεφανοβικείου για το λαθραίο αλκοόλ που ανακάλυψαν προχθές ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας και ελεγκτές του Χημείου του Κράτους.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας είχαν προσαχθεί προχθές τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, όπου βρέθηκαν τα λαθραία, δύο αλλοδαποί, που φέρονται ότι εργάζονταν εκεί και ένας ακόμη, για να αφεθούν ελεύθεροι και να συλληφθεί μόνον ο πρώτος. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Συνολικά βρέθηκε αλκοόλη και αποστάγματα βάρους περίπου 20 τόνων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και 60 περίπου φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συλληφθείς φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα λαθρεμπορίας αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, με παράνομο εμφιαλωτήριο κρασιού, με άδεια «κάβας», το οποίο έφερνε καθαρή αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) από τη Βουλγαρία, μέλος της Ε.Ε. και στη συνέχεια έφτιαχνε παραποιημένα και νοθευμένα ποτά, με σκοπό να τα διαθέσει στην ελληνική αγορά.

Επίσης, τα αποστάγματα, που βρέθηκαν, πιθανόν προέρχονται από τη σύνθεση αιθυλικής αλκοόλης και αρωματικών ουσιών, για να παραπέμπουν στη γεύση του τσίπουρου. Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα αυτά δεν είχαν ελεγχθεί από καμιά Υπηρεσία, για να εξακριβωθεί η επίπτωσή τους στη δημόσια υγεία.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ εντοπίστηκαν οι ακόλουθες ποσότητες:
Στο Αρμένιο δεκατρείς τόνοι οινόπνευμα (96 βαθμών) εντός δεξαμενών και αποθηκευμένο σε φορτηγό. Εξήντα φιάλες βουλγαρικής προέλευσης. Αιθυλική αλκοόλη σαράντα λίτρων. Αλκοολούχα υγρά σαράντα λίτρων.
Στο Στεφανοβίκειο 1.052 λίτρα αποσταγμάτων και 6.513 λίτρα κρασί.
Η έρευνα των αρμοδίων αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ κατασχέθηκαν τα προϊόντα, μηχανήματα και μέσα μεταφοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το