Τοπικά

Βενζινοπώλης και έμπορος στο Βόλο τα νέα θύματα απατεώνων

Πληθαίνουν τα θύματα απατεώνων, που δρουν τηλεφωνικά και επικαλούμενοι δήθεν λάθος στην καταβολή αντιτίμου αγοράς υπηρεσιών ή προϊόντων, εξαπατούν επιχειρηματίες.

Μετά τους τρεις ξενοδόχους της Αλοννήσου, θύματα τηλεφωνικής εξαπάτησης με την λεγόμενη ισπανική μέθοδο έπεσαν ένας έμπορος και ένας βενζινοπώλης του Βόλου, με τον δεύτερο ωστόσο να είναι τυχερός και να του επιστρέφονται τα χρήματα από τους δράστες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΘΕΣΣΑΛΙΑ προχθές μία νεαρή κοπέλα Ρομ, φέρεται να εμφανίστηκε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων του Βόλου και να του παράγγειλε μισό τόνο πετρέλαιο θέρμανσης. Του είπε ότι θα του κατέβαλε το αντίτιμο, που ήταν 600 ευρώ, μέσω τραπεζικού λογαριασμού και του προσκόμισε αργότερα παραστατικό, που φυσικά ήταν πλαστό, κατάθεσης του χρηματικού ποσού από άλλη όμως τράπεζα, απ’ αυτή που έχει τον λογαριασμό του ο πρατηριούχος. Μετά την προσκόμιση του πλαστού παραστατικού συνεργός της κοπέλας, επίσης Ρομ, φέρεται να τηλεφώνησε στον πρατηριούχο και να του δήλωσε, ότι είχε γίνει λάθος στην καταβολή και αντί 600 ευρώ, του είχαν καταθέσει 6.000 ευρώ, ενώ ήθελαν οπωσδήποτε να τους επιστραφούν τα χρήματα, γιατί τα είχαν ανάγκη… Ήταν μάλιστα τόσο πειστικοί, που ο πρατηριούχος «τσίμπησε» και τους επέστρεψε τις 5.400 ευρώ… Ο πρατηριούχος προβληματίστηκε έντονα και όταν ανακάλυψε πως είχε εξαπατηθεί, ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου κινήθηκε ταχύτατα ηλεκτρονικά, παρακολούθησε τα «ίχνη» της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών και σε μία μόλις ημέρα κατόρθωσε να αποκαλύψει τους δράστες της απάτης, που τελικά ήταν τέσσερις Ρομά. Ο ένας είναι φίλος της κοπέλας, ενώ ένας άλλος πρόσφατα αποφυλακίστηκε. Μάλιστα ο τέταρτος φέρεται να συνελήφθη στην Άρτα…
Οι τρεις άνδρες φέρεται να μοιράστηκαν τα χρήματα της απάτης, ενώ η κοπέλα φέρεται να κράτησε μόνον το ποσό των 100 ευρώ… Πάντως μετά τις συλλήψεις τους επέστρεψαν τα χρήματα στον πρατηριούχο, που φέρεται να δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική τους δίωξη. Ωστόσο επειδή το αδίκημα της απάτης από κοινού διώκεται αυτεπάγγελτα, θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των τεσσάρων, προκειμένου να ερευνηθεί, εν ενέχονται και σε άλλες παρόμοιες απάτες. Πάντως φέρονται να δήλωσαν στην Αστυνομία, πως δεν είχαν εμπλοκή στην εξαπάτηση των τριών ξενοδόχων στην Αλόννησο.

Και έμπορος

Επίσης όπως ανέφερε χθες στη «Θ», έμπορος του Βόλου, που τηλεφώνησε με αφορμή την εξαπάτηση των τριών ξενοδόχων που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα, έπεσε και αυτός θύμα εξαπάτησης για παραγγελία προϊόντων και του πήραν 2.000 ευρώ… Η απάτη έγινε τον περασμένο Ιούλιο. Του είπαν πως κατέθεσαν 2.000 ευρώ, αντί 200 που ήταν το αντίτιμο της αγοράς και ζήτησαν να τους επιστρέψει τα 1800 ευρώ, όπως και έκανε, μέσω όμως άλλης τράπεζας απ’ αυτή που είχε τον λογαριασμό του. Ο απατεώνας παρουσιάστηκε με το όνομα γνωστού φαρμακοποιού του Βόλου… Ο έμπορος, που κατέθεσε σχετική μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη, ζήτησε από την τράπεζα να του γνωστοποιήσει τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού, όπου κατέβαλε τα χρήματα, αλλά αυτή αρνήθηκε, επικαλούμενη τα προσωπικά δεδομένα… Ο ίδιος ερεύνησε πάντως την υπόθεση και έμαθε πως οι κάτοχοι του λογαριασμού όπου κατέθεσε τα χρήματα, ήταν τρεις στον Πειραιά, που μάλιστα έκαναν ανάληψη μέσω ΑΤΜ και έχουν καταγραφεί και από τις κάμερες ασφαλείας του τραπεζικού καταστήματος. Ο έμπορος επισημαίνει προς τους επιχειρηματίες να προσέχουν τα αντίτυπα των εμβασμάτων που προσκομίζουν οι αγοραστές υπηρεσιών ή προϊόντων, να εξακριβώνουν ότι κατατέθηκαν τα χρήματα, όσες ημέρες κι αν χρειαστεί γι’ αυτό και μετά να προβαίνουν σε οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Τονίζει τέλος ότι οι τράπεζες δεν βοηθούν στην κατεύθυνση εξιχνίασης των εν λόγω απατών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το