Τοπικά

Μια νοσηλεύτρια … ενισχύει άμεσα το Αχιλλοπούλειο- Επαναπροκήρυξη για 7 θέσεις γιατρών- Οι δεσμεύσεις Κοντοζαμάνη

Τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας να στηρίξει το ΕΣΥ και το Νοσοκομείο του Βόλου που δέχεται τεράστια πίεση, εξέφρασε χθες σε κλειστή σύσκεψη στο Αχιλλοπούλειο ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ωστόσο τα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά καθώς το Νοσοκομείο του Βόλου η μόνη άμεση βοήθεια που θα δεχθεί για την αποφόρτιση του βάρους αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι … μια νοσηλεύτρια. Με συνοπτικές διαδικασίες θα επαναπροκηρυχθούν επτά θέσεις παθολόγων και πνευμονολόγων, αλλά είναι άγνωστο εάν και πότε θα γίνουν οι τοποθετήσεις.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε χθες σε κλειστή σύσκεψη στο Νοσοκομείο του Βόλου για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού καθώς η 5η ΥΠΕ έχει έτοιμες τις προκηρύξεις για 30 προσλήψεις στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Μέσα στις 30 θέσεις περιλαμβάνονταν 11 για τον Βόλο αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον , παρά μόνο από μια νοσηλεύτρια. Επτά θέσεις Παθολόγων και Πνευμονολόγων θα επαναπροκηρυχθούν.  Ο ίδιος έθεσε ως πρόβλημα το γεγονός ότι η δεξαμενή  άνεργων νοσηλευτών και νοσηλευτριών έχει «αδειάσει» γι’ αυτό και δεν βρίσκει το δημόσιο προσωπικό. Και ενώ οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Βόλου  θα βρίσκονται στην … αναμονή μέχρι την επαναπροκήρυξη των θέσεων , δήλωσε πως θα στηρίξει τη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και του υπερβαρικού θαλάμου στο Αχιλλοπούλειο. Ανέφερε πως το Υπουργείο έχει πρόθεση και δυνατότητα να στηρίξει τις προτάσεις του Νοσοκομείου και να καταστήσει ενεργές 400 κλίνες, αλλά και να προχωρήσει και στην έγκριση του νέου Οργανισμού. Επίσης συμφώνησε με  όλες τις προτάσεις του επιστημονικού συμβουλίου, της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, δηλώνοντας πως η επαναπροκήρυξη θέσεων για παθολόγους, πνευμονολόγους θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες , ενώ άμεσα θα σταλεί στο Νοσοκομείο μια νοσηλεύτρια και προετοιμάζονται 4 ακόμη θέσεις. Αναγνώρισε το γεγονός  ότι είναι ηλικιωμένο το προσωπικό και επιβάλλεται να γίνουν προσλήψεις και θα ακολουθήσουν κρίσεις για μονιμοποποίηση των συμβασιούχων γιατρών. Τόνισε επίσης ότι από τους 17 ιδιώτες γιατρούς που έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του ΕΣΥ στον Βόλο για επικουρική στήριξη στις κλινικές covid, παθολόγοι είναι μόλις δύο.

Οι γιατροί δήλωσαν πως περιμένουν κάθε μέρα συναδέλφους τους οι οποίοι δεν έρχονται… και τόνισαν πως οι ασθένειες στο προσωπικό έχουν αποδεκατίσει το σύστημα.

«Θεωρείστε πως έχω πρόθεση και βούληση να τα πραγματοποιήσουμε όλα», κατέληξε.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι περιοδεύει σε όλες τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και σημείωσε πως το προσωπικό δίνει τα πάντα στον αγώνα κατά της πανδημίας.

«Τα στοιχεία μπορεί να δείχνουν μείωση των κρουσμάτων αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε . Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας που στέκεται όρθιο. Κάνω έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα για να στηρίξουμε τους υγειονομικούς . Εμείς κάθε μέρα ενισχύουμε το σύστημα με προσωπικό και κλίνες», είπε και αναφέρθηκε ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε πως στόχος είναι να αποφορτιστεί και η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Βόλου με προσλήψεις.

«Από την πρώτη ημέρα της πανδημίας είχαμε στο μυαλό μας την χειρότερη εξέλιξη και όπως τα καταφέραμε μέχρι σήμερα θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια. Βλέπετε τι γίνεται σε άλλες χώρες… Πολλά νοσοκομεία είναι επιβαρυμένα και πρέπει να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση που παρουσιάζεται και σε ιδιαίτερες συνθήκες. Από την πρώτη ημέρα σχεδιάσαμε με βάση το χειρότερο σενάριο και υπήρχε προετοιμασία και αυτό φαίνεται….» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υγείας» είπε και έκανε ‘έκκληση στους ιδιώτες να στηρίξουν το ΕΣΥ.

Αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης στο Νοσοκομείο συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές, ενώ την ένσταση του για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στη συνάντηση εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσιάμης.

«Δεν κληθήκαμε στη σύσκεψη, παρόλο που το γραφείο του είχε ζητήσει το τηλέφωνό μου από τις γραμματείς του Ιατρικού Συλλόγου. Δεν κληθήκαμε, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Τα θέματα του Ιατρικού Συλλόγου τα εκπροσωπεί το προεδρείο, οι συνάδελφοί μας στο Νοσοκομείο δεν εκπροσωπούν τον Σύλλογο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάμης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το