Τοπικά

«Μια φάτνη λόγου και μελωδίας 2017» από το 8ο Γυμνάσιο Βόλου

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ., μέσα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Βόλου, το πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου «Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά» παρουσίασε χριστουγεννιάτικη γιορτή αγάπης, με τίτλο «Μια φάτνη λόγου και μελωδίας 2017».

Τη γιορτή παρακολούθησε και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος με πολύ θερμά λόγια χαιρέτησε την όλη δράση και χαρακτήρισε το σχολείο ως πραγματικά πολύ καλό σχολείο, γιατί οι δράσεις του ξεπερνούν τα όρια της τάξης και του αναλυτικού προγράμματος, με οδηγούς τους καθηγητές και συνοδοιπόρους τους μαθητές.

Με συνεχόμενη και αδιάλειπτη θητεία δεκαέξι χρόνων, η παραπάνω πολιτιστική ομάδα που αποτελείται από 70 μαθητές και τρεις καθηγήτριες, κατάφερε ακόμη μια φορά να συγκινήσει το κοινό και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα με άρωμα Χριστουγέννων, τόσο με τα κείμενα που απέδωσε άλλοτε θεατρικά και άλλοτε αφηγηματικά, όσο και με τις μελωδίες που ερμήνευσε.

Χρησιμοποιώντας ρεαλιστικό λόγο διανθισμένο με χιούμορ ακούστηκαν επίκαιρες όσο ποτέ αλήθειες που απασχολούν όλους μας.

Θίχθηκαν θέματα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού, για ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες, τη μετανάστευση, για την εμπορία και παράνομη διακίνηση ανθρώπων, για τον διαπολιτισμικό διάλογο, τον ενεργό πολίτη, τον εθελοντισμό.

Επισημάνθηκαν οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και τονίστηκε ότι μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία αντιμετωπίζονται με επιτυχία πλέον και δε μας φοβίζουν.

Μεταξύ των τραγουδιών των Mozart, J.Reader, M.Leontovich, Ad. Adam, Katherine Kennicott Davis, Φραντς Γκρούμπερ, που απέδωσε με επιτυχία η πενηνταμελής χορωδία των Μουσικοθεατρικών, ακούστηκαν αποφθέγματα των Αριστοτέλη, Σωκράτη, Κικέρωνα, Καντ.

Τα «Μουσικοθεατρικά-Εναλλακτικά» ασχολούνται συστηματικά με τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά και είναι γνωστά σε όλη τη σχολική κοινότητα της Μαγνησίας, καθώς και στο κοινό του Βόλου λόγω της πλούσιας πολιτιστικής τους δράσης.

Η επιλογή τραγουδιών, η διδασκαλία τους και η διεύθυνση της χορωδίας γίνεται από την Κατερίνα Παπαθανασίου. Η επιλογή κειμένων, διασκευή, σκηνογραφία, σκηνοθεσία, θεατρική διδασκαλία από την Κατερίνα Παπαθανασίου και τη Μαρία Αλπάκη. Η συνοδεία στο πιάνο από την Ελένη Ζωγράφου. Συμπαραστάτης και αρωγός, ο διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Συκιώτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το