Πολιτισμός

«Μεζεδοπωλείον η Λωξάντρα» – Μουσικοχορευτική και γευστική βραδιά στο θέατρο της Ν. Ιωνίας

LOXANTRA PO

Η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam συμμετείχε και φέτος, με μια ποιητική – γευστική και μουσική βραδιά, στο «Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016 «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», που είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό των γεύσεων και διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Χθες Δευτέρα, στον χώρο του Τελωνείου, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, μαζί με τους ποιητές, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εδέσματα που ετοίμασαν τα μέλη της ομάδας.
Ποιήματα έγραψαν και απήγγειλαν, ειδικά για την εκδήλωση αυτή, τα μέλη της ποιητικής σκηνής Volos Poetry Slam Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κασσιανή Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Σπύρος Μακρυγιάννης, «Ποιητής εκ Πηλίου», Έλλη Σαμαλίδου, Sirona Medicus, Teuta Sadiku και η εμψυχώτρια της ομάδας, Έλενα Ψαραλίδου .
Μελοποίησαν και τραγούδησαν η Έλλη Σαμαλίδου και η Κασσιανή Αμυγδαλίτση στο ηλεκτρικό πιάνο.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός , για την διάσωση του πολιτιστικού αποτελέσματος», η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam και το Τελωνείο Βόλου, που δια του Διευθυντού του κυρίου Βασιλείου Ράπτη έκανε ότι ήταν δυνατόν για την επιτυχία της.
Οι εκδηλώσεις της «Μαγνήτων Κιβωτού» με θέμα των πολιτισμό των γεύσεων συνεχίζονται με μια ακόμη επιτυχημένη συνεργασία.
Τούτη τη φορά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» και την αμέριστη συνεισφορά του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 και ώρα 9.00 το βράδυ, συνδιοργανώνουν μια μοναδική μουσικοχορευτική και γευστική βραδιά με τίτλο «Μεζεδοπωλείον η Λωξάντρα».
Με το θέμα αυτό οι συνδιοργανωτές προσπαθούν να αγγίξουν τον πολιτισμό των γεύσεων της Μικράς Ασίας και των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Μαγνησία.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δρώμενα και αποσπάσματα από το λογοτεχνικό έργο της Μαρίας Ιορδανίδου «Λωξάντρα», χορούς και τραγούδια με….γεύσεις!!!
Συντελεστές της βραδιάς είναι η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι», την οποία θα διευθύνει η μουσικός Λία Λεφάκη.
Τα χορευτικά τμήματα νέων και Ενηλίκων του Συλλόγου, τα οποία ετοιμάζουν οι χοροδιδάσκαλοι Γιώργος και Βιργινία Χρήστου.
Στο ρόλο της Λωξάντρας θα εμφανιστεί η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Βαφειάδου.
Συμμετέχουν οι Μουσικοί:
Δημήτρης Τυφλίτης (Μπουζούκι) , Μιχάλης Παπαδιακουμής (Ακορντεόν) και Δημήτρης Γεωργακόπουλος (Κιθάρα)
Η επιλογή και η επιμέλεια των κειμένων είναι της Ουρανίας Σταματιάδου και τον συντονισμός έχει ο Γιάννης Παπανικολάου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το