Τοπικά

Μέτριες οι επιδόσεις των υποψήφιων στις πανελλαδικές στα λύκεια της Μαγνησίας

Μέτριες σε γενικές γραμμές ήταν οι επιδόσεις των υποψήφιων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία, όπως αποτυπώθηκαν χθες στις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας σημειώθηκαν στα Μαθηματικά κατεύθυνσης.

Η αγωνία των υποψήφιων έληξε χθες, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμοί και έμαθαν πώς έγραψαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Από νωρίς το πρωί οι διευθυντές Λυκείων βρίσκονταν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από όπου έλαβαν τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες και ακολούθως μετέβησαν στα σχολεία, όπου μετά από μια διασταύρωση στοιχείων που έγινε, ανάρτησαν στους πίνακες ανακοινώσεων τις βαθμολογίες.
Με μεγάλη αγωνία οι υποψήφιοι περίμεναν στον αύλειο χώρο την ανάρτηση των βαθμολογιών και μόλις είδαν τους καθηγητές να βγαίνουν από τα γραφεία, αμέσως πλησίασαν και άρχισαν να βλέπουν τους βαθμούς, κρατώντας στα χέρια τους κι ένα χαρτί για να υπολογίσουν στη συνέχεια τα μόρια.

Άλλοι με το που έβλεπαν τις βαθμολογίες επικοινωνούσαν αμέσως με τους γονείς τους για να τους ενημερώσουν. Τα κινητά πήραν «φωτιά» από τα συνεχή τηλεφωνήματα, ενώ παρόντες στα εξεταστικά κέντρα ήταν και ορισμένοι γονείς.
Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες δεν είχαν αναγραμμένα τα ονόματα των υποψήφιων, αλλά μόνο τους κωδικούς. Τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν ήταν ανάμικτα. Άλλοι χαρούμενοι, άλλοι συγκρατημένοι και άλλοι απογοητευμένοι.
Βέβαια ακόμη και αυτοί που δεν έγραψαν τόσο καλά, όσο περίμεναν ή ήλπιζαν, ποντάρουν στην πτώση των βάσεων για να εισαχθούν εκεί που επιθυμούν.

Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στα Μαθηματικά κατεύθυνσης, όπου τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα. Και αυτό φάνηκε στους βαθμούς, όπου κάτω από τη βάση σε ένα Λύκειο του Βόλου βρέθηκε το 80% των υποψήφιων, ενώ τα άριστα γραπτά ήταν ελάχιστα. Άσχημες επιδόσεις σημειώθηκαν και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, ενώ σε άλλα μαθήματα, όπως Φυσική, Βιολογία, Αρχαία, οι περισσότερες κυμαίνονταν μεταξύ 10-14. Όμως και στη Γλώσσα η εικόνα δεν ήταν πολύ πιο διαφορετική, καθώς η πλειονότητα των μαθητών έλαβε βαθμούς μεταξύ 12-15.
Απογοητευμένοι ήταν αρκετοί υποψήφιοι που έγραψαν Μαθηματικά κατεύθυνσης και δεν πήραν καλή βαθμολογία. Εκτιμούσαν πως αυτός ο βαθμός θα ρίξει αρκετά τα μόριά τους και ήλπιζαν μόνο σε γενική πτώση μορίων στα Τμήματα από το 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο.
Σημειώνεται πως οι βάσεις με τα μόρια εισαγωγής θα ανακοινωθούν στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου είναι η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το