Τοπικά

Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ζητεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου-Ν.Ιωνίας

Τη στήριξη των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί ζητεί ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας «Αγιος Χριστόφορος», που την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα καταθέσει τα αιτήματά του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος:
«Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, χιλιάδες αυτοκινητιστές αντιμετωπίζουν εντελώς μόνοι τους τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του. Σε αντίθεση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας για τους οποίους δείξατε ιδιαίτερη σπουδή ,το Ταξί είναι έξω από την σφαίρα του ενδιαφέροντος και της προσοχή σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε

1. Το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όπως είναι σχεδιασμένο αφήνει εκτός το 90% των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών Ταξί.
2. Ακόμη και το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής αφήνει το 70% σχεδόν των συναδέλφων εκτός οικονομικής στήριξης
3. Ζητάμε την αναγνώριση του ταξί ως πληττόμενη επιχείρηση και την ένταξη του στα οικονομικά μέτρα στήριξης που είναι σε ισχύ και από τα οποία έχουν επωφεληθεί άλλοι κλάδοι, αλλά όχι εμείς.
Μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για όλο τον κλάδο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις απαλλασσόμενη από φορολογικά κριτήρια, θα έδινε μια μεγάλη ανάσα στην οικονομική ασφυξία που περιήλθε ο κλάδος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το