Τοπικά

Πρόταση μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την Πράσινη Αριστερά

Είκοσι δύο μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προτείνει η Πράσινη Αριστερά. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στον Βόλο τα μέλη της Παντελής Μαστρογιάννης και Θράσος Φωτεινός, παρουσίασαν τα προτεινόμενα μέτρα και, όπως ανακοίνωσαν, σε 15 μέρες θα παρουσιάσουν και τους άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος για τη Μαγνησία.
Τα μέτρα που προτείνει η Πράσινη Αριστερά μεταξύ άλλων είναι η διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα, η πρόνοια για τα ασυνόδευτα ανήλικα, η διεκπεραίωση των ανοιχτών περιπτώσεων οικογενειακής επανένωσης, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, η αυστηροποίηση των ποινών στους διακινητές, η καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και η μίσθωση ακινήτων σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο για τις ανάγκες στέγασης.
Παράλληλα, η Πράσινη Αριστερά προτείνει την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, την ορθή και διαφανή αξιοποίηση των χρημάτων που λαμβάνουν οι Μ.Κ.Ο., την ενίσχυση του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας των συνόρων και την ευρωπαϊκή στήριξη στην ακτοφυλακή χωρών.

«Είχαμε προβλέψει τη σημερινή ανησυχητική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα» τόνισε ο κ. Φωτεινός και επισήμανε ότι το προσφυγικό δεν είναι εσωτερικό πρόβλημα αλλά αφορά το διεθνές τοπίο.
Από την πλευρά του το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Παντελής Μαστρογιάννης αναφέρθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν τη Μαγνησία, όπως το εργατικό δυστύχημα με τον Πακιστανό εργάτη.
«Απασχόλησαν ελάχιστα τις πολιτικές δυνάμεις περιοχής οι συνθήκες που έγινε το ατύχημα και τα όσα ακολούθησαν, ενώ τώρα υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή» σημείωσε.
Για την καύση απορριμμάτων και την κρίση στο κίνημα, τόνισε: «Από την αρχή το στηρίξαμε και συμμετέχουμε διακριτικά και τα κόμματα δεν πρέπει να ποδηγετήσουν κινήματα. Και από διαφορετικούς δρόμους και διαφορετικές ιδεολογίες μπορούμε να συμπλέουμε από τη στιγμή που έχουμε κοινό στόχο» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:
«Είμαστε κατά καύσης απορριμμάτων και δημιουργίας εργοστασίου srf. Κάνουμε έκκληση για ενότητα στο στόχο πέρα από τις όποιες διαφορές. Είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις αλλά όχι να διασπάσουμε τοπική κοινωνία που έχει παλέψει γι΄ αυτό το ζήτημα και ειδικά το κίνημα κατά της καύσης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το