Τοπικά

Συνάντηση γυναικών-μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας διοργανώνει συνάντηση γυναικών, μελών και φίλων του κόμματος, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 6 μμ στο «καφέ Φιλίππου» (Ερμού 53-55 με Μπόρελ), για να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής:

Στις 8 του Μάρτη τιμούμε τους αγώνες των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος για τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα των γυναικών.
Τιμούμε τις σουφραζέτες, τις εργάτριες, τις ακτιβίστριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν πριν από μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κατακτήσαμε και απειλούνται. Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων. Γιατί εξακολουθούμε να θεωρούμε επίκαιρο το μήνυμα των αγώνων του Μάρτη του 1857, όταν εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωναν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μικρότερο ωράριο και ίσα μεροκάματα με τους άνδρες.
Θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της πατριαρχίας και υπέρ της ισότητας των φύλων από κοινού με τις γυναικείες οργανώσεις και τα ριζοσπαστικά φεμινιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και όλων των χωρών της γης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το