Τοπικά

Μέτρα για τη στήριξη των οδοντιάτρων της Μαγνησίας ζητεί ο Αθανάσιος Λιούπης

Τα αιτήματα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προώθησε με αναφορά του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, σημειώνοντας πως ο εν λόγω κλάδος αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του COVID19 και ζητά μέτρα για τη στήριξή του.
Ο κ. Λιούπης σημειώνει πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κάνει λόγο για τον υψηλό κίνδυνο που διατρέχουν οι οδοντίατροι ως προς προς τη μετάδοση του ιού μέσω του αερολύματος. Ο κίνδυνος αυτός καθιστά επιτακτική ανάγκη τη χρήση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την προστασία, τόσο των οδοντιάτρων, όσο και των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας εκφράζει την ανησυχία του για την τιμή της χειρουργικής μάσκας και των γαντιών, τα οποία αλλάζονται σε κάθε νέο ασθενή.
Επίσης, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας τονίζει πως ο οδοντιατρικός κλάδος έχει ανάγκη στήριξης μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση και ανανέωση των οδοντιατρείων, καθώς και ανάγκη ενίσχυσης μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων στελέχωσης με βοηθούς. Τέλος, ένα από τα αιτήματα του Συλλόγου είναι η μείωση στο 6% για τον ΦΠΑ σε όλα τα είδη αναλώσιμων υλικών, που χρησιμοποιούνται στα οδοντιατρεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το