Ελλάδα

Μέτρα από Μητσοτάκη: 10 δισ. στην Οικονομία – Δώρο Πάσχα στους «ήρωες» του κορωνοϊού

«Ενέσεις» στους πολίτες και την ελληνική οικονομία εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του διαγγελματός του. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το δώρο Πάσχα θα δοθεί κανονικά σε όλους, υποσχέθηκε έκτακτο δώρο Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό, ενώ δεσμεύτηκε την αναθεώρηση του Προϋπολογισμού και την ενίσχυση της Οικονομίας με ένα ποσό της τάξης των 10 δισ. ευρώ. Αυτό που άφησε ανοικτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αλλαγή της ημερομηνίας, στην οποία ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει στον εργαζόμενο το δώρο Πάσχα.

“Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε δραστικά μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες. Σας ζητώ να μην γκρεμίσουμε όσα χτίσαμε το προηγούμενο διάστημα. Δεν θα ανεχτώ τον εφησυχασμό ορισμένων. Θα στηριχτούμε στο ΕΣΥ που ενισχύεται με ταχύτατους ρυθμούς. Προσλαμβάνουμε 2.000 ειδικούς και γιατρούς. Ευχαριστώ όσους κάνουν δωρεές. Καλώ τους απόντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

“Ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης η χώρα μας αντιμετωπίζεται σαν τις άλλες χώρες. Ο προϋπολογισμός του κράτους αναθεωρείται και θα δοθούν 3 δισ. για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός 800 ευρώ μέχρι το τέλος του Απριλίου για την πλειονότητα των εργαζομένων. Θα καλύψουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. 800 ευρώ θα λάβουν όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση μέχρι και χθες. Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο. Έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και την πολιτική προστασία. Κανείς δεν θα μείνει μόνος μέχρι να περάσει και αυτό” συνέχισε ο πρωθυπουργός. “Μένουμε σπίτι, μένουμε αισιόδοξοι” μένουμε υγιείς” κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το