Τοπικά

«Μέτωπο» εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων- Κοινό φορέα στη Θεσσαλία πρότεινε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας

Κοινό φορέα εξαγωγών στη Θεσσαλία για αγροδιατροφικά προϊόντα πρότεινε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, που επισκέφθηκε χθες την ΕΒΕΤΑΜ.
«Η Θεσσαλία γενικά έχει αναπτυγμένο τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Οι επιχειρήσεις όμως είναι μικρές. Δεν μπορούν από μόνες τους να κάνουν εξαγωγές. Αυτό που λέμε είναι να συνεργαστούν, να φτιάξουν από κοινού έναν φορέα εξαγωγών και να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις στοχευμένα. Θέλουμε να παράγουμε προϊόντα αξίας, ακριβό προϊόν, αυτός είναι ο στόχος της Ελλάδας, που δεν μπορεί να παράγει μαζικό φθηνό προϊόν λόγω μεγεθών. Θέλουμε το προϊόν να είναι καινοτόμο, να ενσωματώνει τη γνώση, να πιστοποιείται για την ποιότητά του και να διακινείται στις διεθνείς αγορές», δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Στρατής Ζαφείρης, ο οποίος βρέθηκε στην ΕΒΕΤΑΜ.
Όπως σημείωσε, παρόν και μέλλον είναι η συνεργασία και πρέπει στην καινοτομία να στραφούν οι επιχειρήσεις για να δώσουν στην αγορά «δυνατά» προϊόντα με προοπτική και στόχο τις εξαγωγές.
Ο ίδιος σημείωσε πως η ΕΒΕΤΑΜ μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στη βιομηχανική ανάπτυξη με κατεύθυνση τη δρομολόγηση λύσεων σε επιχειρήσεις όπου παρατηρείται αδράνεια σε τομείς της παραγωγής τους, σε επιχειρήσεις που έκλεισαν και θέλουν να επαναλειτουργήσουν, καθώς και στην ένωση επιχειρήσεων που μπορούν και θέλουν να καινοτομήσουν στον αγροδιατροφικό τομέα, για την παραγωγή προϊόντων.
Το ζήτημα που απασχολεί έντονα το υπουργείο είναι η επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ανάδειξη δυναμικών κλάδων της οικονομίας, που μπορούν να απορροφήσουν κονδύλια από τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο κ. Ζαφείρης σημείωσε πως τα εργαλεία χρηματοδότησης υπάρχουν και μπορεί να ευνοηθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ η ΕΒΕΤΑΜ ως φορέας πιστοποίησης θα ενισχύσει τις προσπάθειες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το