Αθλητισμός

Μετέωρη η έναρξη της Σούπερ Λιγκ, λόγω μη καταβολής των χρημάτων από το Στοίχημα

Τα λεφτά από το στοίχημα που είχαν προϋπολογίσει οι ομάδες δε θα μπουν στα ταμεία των ομάδων της Superleague πριν από το νέο έτος, μια εξέλιξη που αφήνει… μετέωρη την έναρξη του πρωταθλήματος!

Μετά το μπάσκετ και το βόλεϊ, σειρά για μπελάδες και στο ποδόσφαιρο: ως γνωστόν, η Α1 κατεβάζει ρολά μέχρι νεωτέρας, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η VolleyLeague, καθώς οι δόσεις των χρημάτων από το στοίχημα που έχουν λαμβάνειν οι ομάδες «μετατίθενται» για το 2023 και πιο συγκεκριμένα τον Φλεβάρη.

Στην τελευταία της ανακοίνωση Super League 2 αναφέρει πως η έναρξη του πρωταθλήματος στις 11 Σεπτεμβρίου είναι εξαιρετικά αμφίβολη και θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ. για να παρθούν αποφάσεις. Το πιθανότερο σενάριο είναι μην γίνει ούτε κλήρωση, στα πρότυπα των αποφάσεων της Α1 μπάσκετ και της VolleyLeague.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα και με την Super League: οι ομάδες είχαν προϋπολογίσει κανονικά τα ποσά από το στοίχημα στον σχεδιασμό τους, ωστόσο η ενημέρωση του υπουργείου προς αυτές είναι πως μέχρι τις 31/12 δεν πρόκειται να μπουν λεφτά στα ταμεία τους, κάτι που φέρνει τεράστια σύννεφα ανησυχίας και στη μεγάλη κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος. Η δε, ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ομιλία του στην κλήρωση του πρωταθλήματος, για συνεχείς αναβολές στις ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων («οι ημερομηνίες παίρνουν διαρκώς αναβολές και δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί» είχε πει χαρακτηριστικά), μόνο τυχαία δεν ήταν.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο μπλοκ ομάδων: ένα που σκέφτεται και υποστηρίζει την αναβολή της έναρξης της SL, κι ένα άλλο που παρουσιάζεται πιο διαλλακτικό και τάσσεται υπέρ του διαλόγου για να δουν τι θα γίνει από εκεί και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε πως η σέντρα της σεζόν 2022-2023 έχει οριστεί για τις 20 Αυγούστου, όμως πάρα πολλά θα κριθούν από τα όσα θα ειπωθούν στην συνάντηση των συλλόγων με τα κυβερνητικά στελέχη, μιας και, όπως είπαμε, είναι σαφές ότι χρήματα από το στοίχημα μέχρι το τέλος του έτους… δεν έχει.

Την Τετάρτη 3/8, πάντως, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο θέμα. Αν για παράδειγμα, μεταφερθεί στους ανθρώπους της Λίγκας ότι ειπώθηκε και στη Super League 2 για καταβολή χρημάτων από τη φορολογία του Στοιχήματος στις 15/1/2023, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το