Τοπικά

Μεταξύ 0,92-0,95 λεπτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία- Ακριβότερη κατά επτά λεπτά το λίτρο και η βενζίνη

Από επτά έως και δέκα λεπτά ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι λαμβάνουν εδώ και τρεις ημέρες τη μέση τιμή λίτρου το πετρέλαιο θέρμανσης οι ιδιώτες στη Μαγνησία για να ζεστάνουν τα σπίτια τους, ενώ από σήμερα η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Η μέση τιμή λίτρου να είναι πιο «τσουχτερή» από πέρυσι, αφού συμφώνα με πρατηριούχους στη Μαγνησία διαμορφώνεται από 0,92 λεπτά για διάθεση μέσα στο Βόλο και φτάνει τα 95 λεπτά το λίτρο για απομακρυσμένες περιοχές, ενώ κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 85 λεπτά.

Πάντως, όπως τονίζουν πρατηριούχοι του νομού, προς το παρόν οι παραγγελίες είναι λίγες, ίσως λόγω και του καλού καιρού, αν και αναμένεται πτώση θερμοκρασίας. Πάντως λόγω της κρίσης οι περισσότεροι περιμένουν να κρυώσει για τα καλά για να παραγγείλουν πετρέλαιο.

Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αναμένεται να ροκανίσει το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν περίπου 500.000 φορολογούμενοι φέτος και θα είναι μικρότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Το υπουργείο Οικονομικών μελετάει μια σειρά από αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος, με σημαντικότερη αυτή της επιλογής των ζωνών ανάλογα με την πόλη που βρίσκεται το ακίνητο, και όχι τον νομό, με σκοπό να γίνει καλύτερη κατανομή μεταξύ πεδινών, ημιορεινών και ορεινών περιοχών.

Η υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, με εκτιμώμενη τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 92-95 λεπτά το λίτρο (χωρίς επιδότηση) και με την επιδότηση να πέσει στα 68 με 70 λεπτά το λίτρο.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι οι άγαμοι που έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 12.000 ευρώ και οι έγγαμοι που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η Μαγνησία βρίσκεται στη Β’ Ζώνη χορήγησης επιδόματος που ισοδυναμεί με τα 300 ευρώ για τον άγαμο και τα 375 ευρώ για τον έγγαμο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Πρατηρίων Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης τόνισε πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από την Παρασκευή στη Μαγνησία και ήδη υπάρχουν οι πρώτες παραγγελίες. Μάλιστα όσο περνούν οι μέρες και πέφτει η θερμοκρασία, οι παραγγελίες θα αυξάνονται. Επίσης αρκετοί έχουν και κάποιο περσινό απόθεμα, οπότε περιμένουν να εξαντληθεί αυτό και μετά να παραγγείλουν. Πάντως από πέρυσι η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε γύρω στα δέκα λεπτά.

«Τσίμπησε» και

η βενζίνη

Στο μεταξύ τις τελευταίες ημέρες έχει ακριβύνει και η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Όπως τόνισε ο κ. Βολιώτης «λόγω της αύξησης της τιμής του βαρελιού πετρελαίου διεθνώς, αυξήθηκε και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, με αποτέλεσμα από 1,35 ευρώ το λίτρο που ήταν μέχρι πρότινος στη Μαγνησία, να ανέλθει πλέον στο 1,42 ευρώ το λίτρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το