Τοπικά

Μεταφορικό έργο Αμερικανών ανέλαβαν Βούλγαροι – Αγανάκτηση από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Αγανάκτηση μεταξύ των δεκάδων ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων της Μαγνησίας, που μάλιστα βρίσκονται χωρίς εργασία εδώ και δέκα μήνες περίπου, προκαλεί η πληροφορία, ότι οι 400 περίπου Αμερικανοί στρατιωτικοί που βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Στεφανοβικείου, μεταφέρονται καθημερινά στη μονάδα από το στρατόπεδο Γεωργούλα όπου διαμένουν, με βουλγαρικά λεωφορεία…

Την πληροφορία αποκάλυψε χθες, μιλώντας στην πρωινή ζώνη του Ράδιο Ακρόαμα, ο ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων και τουριστικός πράκτορας κ. Αθ. Μούτσιος, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως 11 βουλγάρικα λεωφορεία πραγματοποιούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια καθημερινά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, σημείωσε, τα εν λόγω λεωφορεία σταθμεύουν σε ιδιωτικό πάρκιν στις Αλυκές, ενώ οι οδηγοί τους, Βούλγαροι, διαμένουν σε μισθωμένα διαμερίσματα στην πόλη του Βόλου. Πρόκειται για πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, για το οποίο πέρυσι και πρόπερσι την μεταφορά είχαν αναλάβει βολιώτικα τουριστικά πρακτορεία, ύστερα από σχετική πρόσκληση που είχε γίνει δημόσια, για να κατατεθούν προσφορές από τους ενδιαφερόμενους. Το 2020 ωστόσο η διαδικασία αυτή δεν επαναλήφθηκε, πρόσθεσε ο κ. Μούτσιος και «είδαμε βουλγάρικα λεωφορεία να κάνουν το έργο. Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού και τον μειωμένο αριθμό επιβατών σε κάθε λεωφορείο, θα χρειάζονταν 10-11 λεωφορεία για τη μεταφορά των στρατιωτικών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε». Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων έχουν διαμαρτυρηθεί ήδη προς τα συναρμόδια υπουργεία, προς τον ΕΟΤ, αλλά και προς την τροχαία Βόλου, από την οποία ζήτησαν τη διενέργεια ελέγχων για τη νομιμότητα κυκλοφορίας των εν λόγω οχημάτων στην Ελλάδα και τη διενέργεια μεταφορικού έργου. Μέχρι σήμερα, τόνισε ο κ. Μούτσιος, δεν έχουν λάβει απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ ούτε και οι τοπικοί βουλευτές ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η πρόσκληση για τη διενέργεια του μεταφορικού έργου είχε γίνει από υπηρεσία του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο και πρόπερσι από τη Βουλγαρία… Η αγανάκτηση από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων έγκειται στο ότι, ενώ δεν έχουν κάνει μεροκάματο τόσους μήνες με το απαγορευτικό λόγω της πανδημίας, έρχονται αλλοδαποί και «υφαρπάζουν» το μεταφορικό τους έργο, χωρίς να τηρούνται οι προδιαγραφές διεθνούς διαγωνισμού ή κατάθεσης προσφορών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το