Τοπικά

ΜΕΤΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου

apergia

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) Νομού Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης και στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο, με κεντρικό σύνθημα «οι ανατροπές στο ασφαλιστικό δεν θα περάσουν».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Μαγνησίας:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ, που ανέλαβε με το 3ο μνημόνιο, έρχεται να χτυπήσει πλέον την καρδιά των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η προώθηση αυτών των μέτρων αποτελεί το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης, που γνωρίσαμε, και την έναρξη ενός νέου κύκλου βάρβαρων μέτρων απέναντι στον κόσμο της εργασίας και στα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας.
Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατρέπεται από δημόσιο, κοινωνικό, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, που σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις, ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών και περιορισμό της εγγύησης του κράτους, η οποία θα υπάρχει μόνο για τη λεγόμενη Εθνική Σύνταξη.
Οι ανατροπές αυτές οδηγούν στην «εξαέρωση» των συντάξεων, τη μετατροπή τους σε προνοιακά επιδόματα, την ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων σε όφελος των πλουσίων.
Γνωρίζει καλά η κυβέρνηση ότι αυτές οι ανατροπές θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων, γι’ αυτό και επιζητεί εναγωνίως τη «συναίνεση» απ’ όλα τα παλιά μνημονιακά κόμματα. Ταυτόχρονα, ξέρει καλά ότι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα της μάχης ενάντια στο νέο μνημονιακό οδοστρωτήρα είναι οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζεται η νομοθέτηση, κατ’ απαίτηση των δανειστών, περιορισμών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.
Η Γενική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη 2015, μετά την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, αποτελεί ένα ακόμα σταθμό στον αγώνα του λαού και των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, ενόψει και της ψήφισης, ενός ακόμα αντιαναπτυξιακού, αντεργατικού και αντικοινωνικού προϋπολογισμού λιτότητας και κοινωνικής κατεδάφισης, στις 5 του Δεκέμβρη.
Οι εργαζόμενοι και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα αντιλαμβάνονται καθημερινά ότι όχι μόνο δεν μπορούν να υπάρξουν «ισοδύναμα» στις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, αλλά η επίθεση, πέρα από το ασφαλιστικό, θα γενικευτεί με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ομαδικές απολύσεις, την υπερφορολόγηση των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την παραπομπή στις ελληνικές καλένδες της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ) των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, καθώς και την εφαρμογή όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, μέτρα που αντιπάλεψε το συνδικαλιστικό κίνημα όλα τα μνημονιακά χρόνια.
Μονόδρομος, λοιπόν, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές είναι η σύνδεση της πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, με την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το πέρασμα υπό δημόσια ιδιοκτησία και εργατικό – κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος και των άνεργων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού και του τόπου.
Το ΜΕΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ για να αποκρούσουμε τη νέα μνημονιακή λαίλαπα. Να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωϊ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το