Τοπικά

Μετ’ εμποδίων η λειτουργία τριών σχολείων στο συγκρότημα Μουρτζούκου λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση

Αποκαταστάθηκε τελικά χθες νωρίς το μεσημέρι η ζημιά με την ηλεκτροδότηση των τριών σχολείων του συγκροτήματος Μουρτζούκου, δηλαδή των 7ου και 9ου Γυμνασίων και του 6ου ΓΕΛ Βόλου, καθώς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το πρόβλημα προκλήθηκε τη Δευτέρα και η λειτουργία των σχολείων έγινε με προβλήματα, αφού τέθηκαν εκτός διαδικτύου ηλεκτρονικοί υπολογιστές που δεν άνοιξαν καν, ενώ και τα ασανσέρ ήταν ακινητοποιημένα. Τελικά η ζημιά αποκαταστάθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι με την παρέμβαση του Δήμου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Περικλής Φασουράκης δήλωσε πως «τη Δευτέρα το πρωί, όταν ήρθαμε στο σχολείο, είδαμε ότι η μία από τις φάσεις του ρεύματος ήταν πεσμένη, οπότε το 1/3 των παροχών δεν λειτουργούσαν. Στο 7ο Γυμνάσιο δεν λειτουργούσαν το ίντερνετ, κάποιοι υπολογιστές, καθώς και το ασανσέρ. Ευτυχώς υπήρχε ρεύμα στις αίθουσες και μπορούσε να γίνει μάθημα. Ειδοποιήσαμε τον ΔΕΔΔΗΕ που μας απάντησε ότι το πρόβλημα δεν ήταν δικό του και απευθυνθήκαμε στον Δήμο, όπου ήρθε ο αρμόδιος και προσπάθησε να αποκαταστήσει το πρόβλημα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά σε συνεννόηση και με τον ΔΕΔΔΗΕ, συνεργείο του οποίου ήρθε το πρωί της Τρίτης και μετά από εργασίες που έγιναν από τον Δήμο, το πρόβλημα επιδιορθώθηκε και ηλεκτροδοτήθηκαν όλες οι σχολικές μονάδες».

Τα μαθήματα χθες στο 7ο Γυμνάσιο έγιναν κανονικά, καθώς λόγω της ηλιοφάνειας, υπήρχε φυσικό φως στις αίθουσες διδασκαλίας και έτσι όταν έπεσαν στις 11 το πρωί όλες οι τάσεις για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα, δεν προέκυψε ζήτημα για τη διδασκαλία των μαθητών.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είχε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν το ασανσέρ και το σύστημα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ δεν υπήρχε και ίντερνετ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το