Τοπικά

Μέσα σε τέσσερα χρόνια τα ενοίκια στο Βόλο αυξήθηκαν 60 ευρώ – Η έλλειψη διαμερισμάτων εκτροχιάζει τις τιμές

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας ενοικιάσεων, που πραγματοποίησε η RE/MAX Ελλάδας. Οι τιμές εμφανίζουν αύξηση 8,4% κατά μέσο όρο σε ολόκληρη την Επικράτεια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, την ώρα που οι μισθοί μένουν «παγωμένοι» και οι φορολογικές υποχρεώσεις «τρέχουν».

Στον Βόλο το τετραγωνικό, σύμφωνα με την έρευνα, νοικιάζεται 6 ευρώ κατά μέσο όρο, όσο και στην Κηφισιά, όταν στη Λάρισα ο μέσος όρος κυμαίνεται 4,9 ευρώ. Ο Βόλος είναι ακριβότερος από 13 πόλεις της Ελλάδας, που πολλές από αυτές είναι παραθαλάσσιες και φιλοξενούν και φοιτητές. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια τα ενοίκια στον Βόλο έχουν λάβει αύξηση που κυμαίνεται στα 50 με 60 ευρώ και δεν ευθύνεται το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες «επενδύουν» στο AΙRBNB, αλλά στο γεγονός ότι δεν κατασκευάζονται οικοδομές από το 2008. Καθηγητές, φοιτητές, στρατιωτικοί που αναζητούν διαμερίσματα πληρώνουν όσο όσο για βρουν αξιοπρεπή διαμερίσματα, δηλαδή ανακαινισμένα με θέρμανση και κουφώματα, απ’ ότι πριν τέσσερα χρόνια. Πολλοί ιδιοκτήτες με ανακαινίσεις που κοστίζουν περίπου 10.000 ευρώ στα διαμερίσματά τους, αυξάνουν τα ενοίκια σε σημαντικό ποσοστό. Ανακαινισμένο δυάρι νοικιάζεται σήμερα 350 με 400 ευρώ και 280 με 300 ευρώ γκαρσονιέρες.

Ο κ. Ν. Θεοδωρίδης από τη Remax τονίζει στη “Θεσσαλία”  πως η αύξηση στα ενοίκια οφείλεται αποκλειστικά στην έλλειψη διαμερισμάτων. Οι φοιτητές αυξάνονται, αλλά διαμερίσματα δεν υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει οικοδομή, καθώς κανείς δεν χτίζει. Οι αλλαγές στην προσφορά και τη ζήτηση έχουν συντελεστεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επενδύουν τα χρήματά τους σε ανακαινίσεις και τα ενοίκια αυξάνονται για να υπάρχουν αποσβέσεις. Σαφέστατα η ενοικίαση διαμερισμάτων σε πλατφόρμες είναι γεγονός αλλά τη συγκεκριμένη εποχή που διανύουμε αφορά κυρίως στελέχη επιχειρήσεων, επισκέπτες καθηγητές και γενικά ανθρώπους που έχουν περιστασιακή εργασία στον Βόλο, τόνισε ο ίδιος. Στρατιωτικοί, φοιτητές και διορισμένοι καθηγητές στον Βόλο πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, σύμφωνα με τα στοιχεία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το