Τοπικά

Μένουμε σπίτι με «Παρέα μετέωρη» στο κανάλι της Μητρόπολης Δημητριάδος στο YouTube

Το ημερολόγιο έγραφε Πέμπτη 19 Μαρτίου, όταν στο κανάλι της Μητρόπολης Δημητριάδος στο YouTube πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή πρεμιέρα της εκπομπής «Παρέα μετέωρη». Από τα ερτζιανά και τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ Βόλου που μεταδιδόταν από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, οι συντελεστές της παραγωγής μεταπήδησαν στο δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η «Παρέα μετέωρη» είναι μία ψυχαγωγική εκπομπή από ομάδα νέων του γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης. Στην ουσία πρόκειται για στελέχη των κατασκηνώσεων της τοπικής Εκκλησίας, που επί σειρά ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Τον ρόλο του συντονιστή στο όλο εγχείρημα έχει αναλάβει ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο και υπεύθυνος του γραφείου Νεότητας.

Ο λόγος που η εκπομπή έγινε διαδικτυακή; Τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν τεθεί από τις Αρχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ώθησαν τους συντελεστές να στραφούν στο YouTube έπειτα από έξι μήνες στο ραδιόφωνο. Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί έξι εκπομπές στο κανάλι της Μητρόπολης, με τα βίντεο να είναι διαθέσιμα στον λογαριασμό IM Dimitriados. Η συχνότητά της είναι τρισεβδομαδιαία, αφού μεταδίδεται «ζωντανά» κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 18.30 και κάθε Σάββατο στις 14.00. Ο πατέρας Καλλίνικος αναγνωρίζοντας τη δυναμική που κρύβει το διαδίκτυο και τα social media, δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσία στο YouTube. Όσοι παρακολουθούν την «Παρέα Μετέωρη», μπορούν να επισκέπτονται το group, που έχει δημιουργηθεί στο Facebook ή να γίνουν ακόλουθοι στο Instagram.

«Η εκπομπή ξεκίνησε να μεταδίδεται από την ΕΡΤ Βόλου στις 9 Οκτωβρίου 2019. Όμως, μετά την καραντίνα και την οδηγία παραμονής στο σπίτι, αρχίσαμε τις προβολές στο YouTube. Η πρώτη μετάδοση έγινε στις 19 Μαρτίου και μέχρι στιγμής έχουμε βγει στον «αέρα» έξι φορές», τόνισε ο ιερέας για να προσθέσει: «Τηρούμε τα μέτρα στο 100%. Στο στούντιο είμαστε ελάχιστα άτομα. Όλοι οι συντελεστές, που ξεπερνούν τους δέκα για την ακρίβεια και είναι νέοι και νέες που συνεργαζόμαστε χρόνια στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης, εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την τεχνολογία και οι συνδέσεις με τους καλεσμένους και την υπόλοιπη ομάδα γίνονται μέσω Skype και βιντεοκλήσεων. Εφαρμόζουμε την οδηγία «Μένουμε σπίτι» στο έπακρο».

Ο υπεύθυνος του γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Δημητριάδος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της εκπομπής στο YouTube: «Η διαδικτυακή εκπομπή «αγκαλιάστηκε» με μεγάλη θέρμη από τον κόσμο. Έχει μεγάλη απήχηση, λαμβάνουμε μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα ενώ υπάρχει και διάδραση με όσους μας παρακολουθούν. Για παράδειγμα, λαμβάνουμε μέχρι και βίντεο από οικογένειες που μένουν σπίτι και επικοινωνούν μαζί μας κατ’ αυτόν τον τρόπο. Στόχος μας είναι να κρατάμε συντροφιά σε όσους περιορίζονται κατ’ οίκον για να προφυλαχτούν από τον νέο κορωνοϊό. Γι’ αυτό και έχουμε ποικίλη θεματολογία, ενώ οι εκάστοτε καλεσμένοι μας είναι από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έχουμε κάνει συνδέσεις από Αθήνα μέχρι Ξάνθη, Καβάλα, Κάρπαθο και Κέρκυρα. Σχολιάζουμε την επικαιρότητα και γενικότερα φροντίζουμε να καλύπτουμε κάθε γούστο μέσα από τις στήλες της εκπομπής, όπως είναι το «Σαν σήμερα», ώστε να ικανοποιούμε τους… Μετεωρίτες και τις… Μετεωρίτισσες που μας παρακολουθούν, όπως αποκαλούμε τους θεατές, κάνοντας λογοπαίγνιο και με την επωνυμία της εκπομπής μας».

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί στην «Παρέα μετέωρη» οι Ηλίας Λιαμής, Μάρω Γαλάνη, Στέφανος Δορμπαράκης, Κατερίνα Γαλάνη, Αθηνά Λινού, ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, οι κληρικοί Επιφάνιος Οικονόμου, Καλλίνικος Μαυρολέων και Θεμιστοκλής Μουρτζανός, αλλά και ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Φωτό: Παλαιότερη φωτογραφία των συντελεστών της εκπομπής στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το