Τοπικά

Μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου γνώρισαν από κοντά τα Παλαιά Βόλου

Μία πολύ όμορφη διαδρομή με πολλά ιστορικά σημεία γνώρισαν χθες το μεσημέρι τα μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου «Ο ΠΑΝ». Τα μέλη του Ομίλου φόρεσαν τις φόρμες τους και τα αθλητικά τους παπούτσια και γνώρισαν από κοντά τα Παλαιά Βόλου με τη βοήθεια του κ. Γ. Κουτή, ιστορικού και προϊστάμενου του Τμήματος Μουσείων της Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή γνώρισαν τα μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου «Ο ΠΑΝ» χθες το μεσημέρι και η οποία έχει πάρα πολλά ιστορικά στοιχεία. Την ξενάγησή τους ανέλαβε ο ιστορικός και προϊστάμενος του Τμήματος Μουσείων της Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου κ. Γιάννης Κουτής.
Η ξενάγηση άρχισε από τη βιολογική αγορά κοντά στον κυκλικό κόμβο του Τελωνείου και μετά τη βόλτα στα Παλαιά κατέληξε στο ίδιο σημείο.
Η κ. Κατερίνα Κωστοπούλου από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Βόλου «Ο ΠΑΝ» τόνισε ότι μετά από απόφαση του συμβουλίου του Ομίλου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ξενάγηση με την πολύτιμη βοήθεια του ιστορικού κ. Γ. Κουτή.

«Θέλαμε να γνωρίσουμε αυτή τη διαδρομή και γενικότερα τα Παλαιά Βόλου, μια ιστορική συνοικία, την οποία δεν γνωρίζουμε όσο πρέπει. Για πρώτη φορά ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου «Ο ΠΑΝ» διοργάνωσε μία πολιτιστική διαδρομή εντός της πόλης» πρόσθεσε η ίδια.
Η ιδέα ήταν της κ. Κατερίνας Κωστοπούλου, η οποία σημείωσε πως είχε μάθει για τους ιστορικούς περιπάτους στα Παλαιά, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει μέρος, διότι δεν προλάβαινε να δηλώσει συμμετοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κουτής τόνισε ότι η αρχή με την ιστορική διαδρομή στα Παλαιά έγινε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων τον περασμένο Μάιο, αλλά και με αφορμή κάποιες ιδέες που υπήρχαν για μια ιστορική διαδρομή στη γειτονιά του Μουσείου της Πόλης Βόλου, στον λόφο των Παλαιών.
«Η διαδρομή αυτή επεκτάθηκε και στη συνοικία των Παλαιών κάτω από τη λεωφόρο Λαμπράκη και το Παλιό Λιμεναρχείο» πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ιστορικό, η πρώτη απόπειρα και οι επόμενες ξεναγήσεις ήταν πετυχημένες και υπήρξε ανταπόκριση από τον κόσμο, ενώ ανέφερε πως στους περιπάτους αυτούς και οι ίδιοι έμαθαν από τους ντόπιους διάφορα πράγματα.

«Με κάθε ευκαιρία το επαναλαμβάνουμε είτε είναι ανοιχτή προς το κοινό της πόλης είτε για να εξυπηρετήσουμε διάφορους φορείς και συλλόγους» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο προϊστάμενος του Τμήματος Μουσείων της Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου τόνισε ότι «στον σχεδιασμό μας είναι να εμπλουτιστούν αυτές οι διαδρομές και να μπουν κι άλλες περιοχές, ώστε να βρίσκουμε αφορμές για να συνδέουμε το παρελθόν της πόλης με το σήμερα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το