Τοπικά

Μελέτης Ανδρινός: Τριπλάσιοι εκθέτες προϊόντων από την πηλιορείτικη γη

 

Εδραιώνεται το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, καθώς το προσεχές Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί για 3η χρονιά στη Φάρμα Καραΐσκου, στην Πορταριά. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του φεστιβάλ, κ. Μελέτης Ανδρινός, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση, αλλά και την προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2019 και στοχεύει στην ανάδειξη της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.
Απομένουν ελάχιστα εικοσιτετράωρα για την έναρξη και οι διοργανωτές ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε αύριο Σάββατο όλα να είναι έτοιμα για τους χιλιάδες επισκέπτες, τους οποίους υπολογίζουν ότι θα επισκεφτούν τη Φάρμα Καραΐσκου καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου. «Φροντίζουμε να βρίσκονται όλα στην εντέλεια», σημείωσε ο κ. Ανδρινός στην αρχή της συζήτησης, ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για 3η χρονιά: «Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου έχει αρχίσει να καθιερώνεται στη συνείδηση του κοινού. Ο κόσμος το περιμένει, ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για την πηλιορείτικη γαστρονομία».
Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα; «Κατ’ αρχάς, πρέπει να πούμε ότι φέτος τριπλασιάσαμε τους εκθέτες, σε σχέση με το πρώτο φεστιβάλ, με το 80% των παραγωγών να προέρχεται από το Πήλιο και την υπόλοιπη Μαγνησία. Όμως, πέρα από την προβολή των διάφορων προϊόντων, θα γίνουν γαστρονομικές επιδείξεις που σχετίζονται με την τοπική κουλτούρα. Προγραμματίσαμε δύο workshop που θα αφορούν τον τραχανά και το τσίπουρο. Επίσης, η «Μαγνήτων Κιβωτός» θα επιμεληθεί μία παρουσίαση για το τσίπουρο και τον πολιτισμό του, στη συνέχεια ο κ. Αλέξανδρος Ψυχούλης, συγγραφέας του βιβλίου «Τα τσίπουρα στον Βόλο», θα παρουσιάσει το δικό του έργο, ενώ η «Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου» θα προσφέρει τσιπουρομεζέδες για να δοκιμάσει ο κόσμος. Πέρα από αυτά, θα έχουμε και δύο γαστρονομικές περιηγήσεις. Το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου θα επαναλάβουμε τη… μανιταροβόλτα που κάναμε πέρυσι για πρώτη φορά με οδηγό τον κ. Νικάκη και την Κυριακή θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά από τη Φάρμα Καραΐσκου στα Χάνια, όπου με επικεφαλής τον κ. Μαγγίτση θα γίνει πεζοπορία σε τμήμα του Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα», τόνισε ο κ. Ανδρινός.
Πέρα, όμως, από τις δράσεις για την ανάδειξη των γεύσεων της πηλιορείτικης γης, οι διοργανωτές φέτος συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα και ορισμένες βραβεύσεις. «Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι κάποιος που έχει αφήσει το στίγμα του στη γαστρονομία της περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα, θα βραβεύσουμε τον κ. Αλέκο Αλεξάνδρου, τον πρώην, πλέον, ιδιοκτήτη του τσιπουράδικου «Ο Καβούρας» στον Βόλο, ενώ κάθε χρόνο θα πραγματοποιείται τιμητική αναφορά σε κάποιον που έχει συνεισφέρει στη γαστρονομία και τον τουρισμό συνολικότερα», ανέφερε ο Μελέτης Ανδρινός, ο οποίος έπειτα αποκάλυψε μία ακόμη πρωτοτυπία του φετινού φεστιβάλ: «Θα έχουμε κοντά μας για πρώτη φορά τη «Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου», στην οποία μέλη είναι επιχειρηματίες από τον χώρο του πρωτογενούς τομέα, της εστίασης και του τουρισμού και έχουν στόχο την αξιοποίηση και ανάπτυξη της γαστρονομικής κληρονομιάς και του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας. Η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας, προέκυψε στο 1ο Φεστιβάλ, το 2019, όταν είχαμε καλεσμένο τον κ. Γιώργο Πίττα, εμπνευστή και οργανωτή των «Γαστρονομικών Κοινοτήτων» σε πολλές περιοχές της χώρας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το