Τοπικά

Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων ζητούν από τον Δήμο Βόλου οι καταστηματάρχες εστίασης

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών- Μπαρ- Αναψ/ρίων και Καταστημάτων Εστίασης Ν. Μαγνησίας κατέθεσε αίτημα προς τη δημοτική αρχή Βόλου, για μείωση της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων σε ποσοστό που θα κρίνει εκείνη, κάνοντας λόγο για ένα δίκαιο αίτημα με βάση τα τραγικά αποτελέσματα που βιώνουν καθημερινά οι καταστηματάρχες. Η διοίκηση του Συλλόγου εκτιμά πάντως ότι η μείωση μπορεί να κυμανθεί από 30% έως 50%.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρουν στην επιστολή τους:
“Είναι αδύνατον πλέον τα καταστήματα εστίασης να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους σε σχέση με την δραματική μείωση του τζίρου τους…(τα έξοδα υπερβαίνουν από 30% έως 50% τα έσοδα).
Ως εκ τούτου η κατάσταση είναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ και τα επόμενα χρόνια 2018-2019-2020 τα λουκέτα θα είναι μαζικά και οι εργαζόμενοι στο δρόμο.
Οι κυβερνητικές επιλογές απεδείχθησαν δημαγωγικές και βαθαίνουν την κρίση. Την αναπαράγουν και την αυξάνουν!
Εμείς οι επαγγελματίες καθώς και, οι πολίτες πληρώνουμε την διεφθαρμένη, ανεπαρκή και εξοντωτική ΄΄ πολιτική ΄΄ τους.
Γι΄αυτό πιστεύουμε στην κατανόησή σας και την ανταπόκριση του αιτήματός μας ώστε, όλοι να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής αρχής και όχι αντίπαλοι.., προς όφελος Μόνο των πολιτών και της πανέμορφης πόλης μας.
Υ.Γ. Σύμφωνα με δική μας εκτίμηση το ποσοστό της μείωσης πρέπει να ανέρχεται από 30% έως 50% γιατί, οι επαγγελματίες δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε τα μαγαζιά τους, ούτε τις οικογένειές τους , δυστυχώς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το