Ελλάδα

Μείωση θητείας: Ποιους αφορά και πότε έρχεται (video)

Μειωμένη θητεία για τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις θα έχουν όλα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανεξαρτήτως από το πόσα αγόρια ή κορίτσια βρίσκονται σε αυτές της οικογένειες.
Αυτό σημαίνει ότι όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο μετά την εισαγωγή του στη Βουλή, για αυτούς που δικαιούνται αυτή την ευεργετική ρύθμιση, στον στρατό ξηράς θα διαμορφωθεί στους έξι μήνες, από τους εννέα που είναι σήμερα.

Στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και στην Πολεμική Αεροπορία, από τους δώδεκα μήνες η θητεία θα διαμορφωθεί στους οκτώ.
Την ίδια ώρα το νομοσχέδιο εισάγει πρόταση για την ενίσχυση οικογενειών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όπως το Μάτι. Η πρόταση προβλέπει την πριμοδότηση τους για την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές.

Το υπουργείο Άμυνας έχει ως στόχο με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να κλείσει και μια ανοικτή «πληγή» που αφορά του ανυπότακτους, οι οποίοι είναι 30.000 κάθε χρόνο ή αλλιώς το ¼ των υπόχρεων για θητεία.
Με την ρύθμιση αναμένεται να δοθούν κίνητρα ώστε οι ανυπότακτοι να ολοκληρώσουν την θητεία τους. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η αναστολή των οικονομικών αλλά και διοικητικών κυρώσεων που τυχόν έχουν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το