Τοπικά

Μείωση έως 40% για τα μισθώματα σχολικών κυλικείων στην Αλόννησο

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου αποφάσισε τη μείωση των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων για το σχολικό έτος 2020-2021, καθώς και τη ρύθμιση των οφειλών από τα μισθώματα για το σχολικό έτος 2019-2020. Σύμφωνα με την απόφαση, η καταβολή των οφειλών από τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων θα γίνει σε έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό κάθε δόσης τα 50 ευρώ. Δηλαδή εάν το συνολικό ποσό της οφειλής είναι μικρότερο των 600 ευρώ, μειώνεται ο αριθμός των δόσεων και όχι το καταβλητέο ποσό. Οι δόσεις θα καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό της αντίστοιχης σχολικής επιτροπής, μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, με την εξαίρεση την πρώτη δόση που ήταν καταβλητέα έως 15 Δεκεμβρίου 2020. Στην εν λόγω ρύθμιση καταβολής οφειλών εντάσσονται και όσοι μισθωτές έχουν λύσει τη σύμβαση μίσθωσης και έχουν αποχωρήσει.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων για το σχολικό έτος 2020-2021 κατά 40% εφόσον το μίσθωμα είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 10 ευρώ ανά μαθητή. Αντίστοιχη μείωση 30% προβλέπεται για τα μισθώματα που κυμαίνονται μετά 6 και 9,99 ευρώ ανά μαθητή. Επίσης για τα μισθώματα που κυμαίνονται μεταξύ 5 και 5,99 ευρώ ανά μαθητή, η μείωση που θα γίνει είναι 20%. Σημειώνεται ότι για μισθώματα ποσού μικρότερου των 5 ευρώ ανά μαθητή, δεν γίνεται καμία μίσθωση.

Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στη Στενή Βάλα
Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου αποφάσισε ότι ο Δήμος, άμεσα με τις διαδικασίες του επείγοντος, να μισθώσει κατάλληλο κτίριο με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τη στέγαση του πυροσβεστικού εποχικού κλιμακίου της περιοχής. Στον Δήμο Αλοννήσου ιδρύεται πυροσβεστικό κλιμάκιο με έδρα τη Στενή Βάλα, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει την 1η Μαΐου, ο Δήμος πρέπει να μισθώσει άμεσα κατάλληλο κτίριο για το χρονικό διάστημα από 1/5 έως 31/10 του 2021, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή και έγκαιρη πυροπροστασία του νησιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το