Τοπικά

Μειωμένη έως 30% φέτος η σοδειά στους αμπελώνες της Νέας Αγχιάλου – Ολοκληρώθηκε ο τρύγος

Μειωμένη σε ποσοστό 20% έως 30% είναι η φετινή σοδειά στους αμπελώνες της περιοχής Νέας Αγχιάλου, ωστόσο η ποιότητα των σταφυλιών και των παραγόμενων κρασιών από τον τοπικό Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα» χαρακτηρίζεται εξαιρετική. Ο τρύγος ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στη «Δήμητρα» παραδόθηκαν από τους παραγωγούς χιλιάδες τόνοι σταφυλιών με καλές τιμές. Στις προθέσεις της Διοίκησης του Συνεταιρισμού είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο Ιώαννη Κίτσιο να παραχθεί επετειακό προϊόν για τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας.

Με αρκετά καλές προϋποθέσεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία του τρύγου στους αμπελώνες του Νομού Μαγνησίας, καθώς σύμφωνα με συνεταιριστές και αγρότες η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ως καλή για το σταφύλι, αλλά και για το παραγόμενο κρασί.
Η σοδειά μπορεί να είναι μειωμένη αλλά θεωρείται καλής έως εξαιρετικής ποιότητας, καθώς δεν δέχτηκε χτυπήματα από τις καιρικές συνθήκες, με τον καρπό να αναπτύσσεται φυσιολογικά και χωρίς προβλήματα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.
Οι παραγωγοί για μια ακόμη χρονιά είχαν τη δυνατότητα να παραδώσουν τις ποσότητες σταφυλιών τους στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», λαμβάνοντας καλές τιμές.

«Ο τρύγος ολοκληρώθηκε και πήγε αρκετά καλά» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Γιάν. Κίτσιος «με τη φετινή σοδειά να είναι μεν μειωμένη σε ποσοστό 20% έως 30% αλλά είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ και ο βαθμός είναι εξαιρετικός. Να τονιστεί ότι και τη φετινή χρονιά το κρασί και το τσίπουρο του Συνεταιρισμού μας θα είναι όπως πάντα σε άριστη ποιότητα, που τα καθιστά ως περιζήτητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» προσθέτει χαρακτηριστικά.
Στην παραγωγή άριστης ποιότητας κρασιών και «Θεσσαλικού» τσίπουρου από τη «Δήμητρα» συμβάλει καθοριστικά και η βελτιστοποίηση της καλλιέργειας των αμπελώνων τα τελευταία χρόνια, με τη φύτευση νέων ποικιλιών.

«Οι ντόπιοι παραγωγοί έχουν καταλάβει πως η συνεχής βελτίωση του παραγόμενου προϊόντος είναι προς όφελός του και ήδη έχουν προχωρήσει στην καλλιέργεια νέων αρωματικών ποικιλιών, όπως Μοσχάτο Σάμου, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ασύρτικο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παράγουμε στον Συνεταιρισμό άριστης ποιότητας κρασί και τσίπουρο, καθώς και νέων προϊόντων, όπως το κρασί «Ανέμελο», που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο» επισήμανε ο κ. Κίτσιος.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην παραγωγή νέου προϊόντος, το οποίο προς το παρόν παραμένει μυστικό, που θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια λειτουργίας του Συνεταιρισμού. «Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το προϊόν και την ονομασία του» συμπλήρωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το