Τοπικά

Μεϊκόπουλος:«Όχι μικρομματικές αντιπαραθέσεις, όλοι να διεκδικήσουμε λύσεις για το Νοσοκομείο»

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27.10.2021 έπειτα από πρόσκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας συμμετείχε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συζητήθηκαν τα συνεχιζόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου εν μέσω μιας περιόδου που καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση Covid κρουσμάτων και νοσηλειών.

«Η πίεση που ασκείται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου λόγω των περιστατικών κορωνοϊού είναι αφόρητη. Τα λεγόμενα τμήματα “πρώτης γραμμής”, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Παθολογικές κλινικές και κλινικές Covid, έχουν περιέλθει σε δεινή θέση καθώς οριακά πλέον μπορούν να διαχειριστούν τον αριθμό ασθενών με κορωνοϊό που αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας, η 5η ΥΠΕ βρέθηκαν να «κυνηγούν» τις καταστάσεις, καθώς αφήνουν τα χρονικά διαστήματα ύφεσης της νόσου να παρέρχονται ανεκμετάλλευτα. Έλλειψη σχεδιασμού και απουσία αξιόπιστου προγραμματισμού κλονίζουν τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου του Βόλου.

«Σε κάθε νέο πανδημικό κύμα η Πολιτεία καλείται να διαχειριστεί τις ίδιες δραματικές ελλείψεις που υπήρχαν και στο προηγούμενο. Γίνονται οι ίδιες διαπιστώσεις, αλλά δεν παράγονται αποτελέσματα. Είναι αδιανόητο, μετά από 3 κύματα κορωνοϊού και ένα τέταρτο σε πλήρη εξέλιξη, τα κρίσιμα τμήματα αντιμετώπισης της πανδημίας να έχουν σχεδόν την ίδια στελέχωση με τους ήδη υπάρχοντες γιατρούς. Δεν μπορεί να συνιστά ορθολογική διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης η «εκ των ενόντων» αντιμετώπιση της τραγικής έλλειψης ειδικευμένων γιατρών με μετακινήσεις μεταξύ των τμημάτων του Νοσοκομείου και αποσπάσεις από άλλες δομές υγείας του Νομού» τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Στην τοποθέτησή του υπογράμμισε τα εξής: «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το Νοσοκομείο και για όλους του πολίτες, πρέπει αναδειχθούν δύο κυρίαρχα ζητήματα. Πρώτον, να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε με όλους τους τρόπους το Νοσοκομείο του Βόλου προκειμένου η τοπική κοινωνία να μη χάσει την εμπιστοσύνη της σε αυτό. Αυτό το οφείλει η Πολιτεία στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στο υπόλοιπο προσωπικό που όλα τα χρόνια, και ιδιαίτερα μέσα στη πανδημική κρίση, έκαναν τα πάντα για να σωθούν ζωές και να έχει ο κόσμος αξιοπρεπή δημόσια περίθαλψη. Δεύτερον, να μην υπάρξει εγκατάλειψη της λοιπής νοσηρότητας και να μη μετατραπεί το Νοσοκομείο σε μονάδα μιας νόσου. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία, με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όλων των τμημάτων».

Αναλύοντας την πρότασή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι: «Σίγουρα πρέπει να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα του Νοσοκομείου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και αυτό σημαίνει προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, όμως, αυτό που επείγει αυτή την ώρα είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα η τρέχουσα έκτακτη πραγματικότητα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία. Άρα, είναι απαραίτητο η 5η ΥΠΕ να μεριμνήσει για την μετακίνηση ιατρών, ιδιαίτερα παθολόγων και πνευμονολόγων, από άλλα νοσοκομεία και δομές υγείας της Περιφέρειας, από Νομούς όπου η πανδημία και η διασπορά δεν παρουσιάζουν την έξαρση που σημειώνεται στη Μαγνησία».

Το πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, και κατ’επέκταση η κοινωνία του Βόλου, δε χωρούν μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Πρέπει να διαμορφωθεί μια ενιαία στάση προκείμενου διατηρηθεί ακέραιο το επίπεδο της Δημόσιας Υγείας και Περίθαλψης σε αυτή την κατεπείγουσα συνθήκη.
«Καλώ τους Βουλευτές της συμπολίτευσης να μεταβούμε στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και μαζί με τα θεσμικά και συνδικαλιστικά όργανα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου να θέσουμε από κοινού τα τραγικά προβλήματα και να διεκδικήσουμε άμεσες λύσεις», κατέληξε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το