Τοπικά

Μεϊκόπουλος καλεί Γεωργιάδη στη Βουλή για το Ογκολογικό του Νοσοκομείου Βόλου

Στη Βουλή αναμένεται να απαντήσει ο Υπουργός Υγείας για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου μετά από Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής είχε προηγουμένως καταθέσει και σχετική Ερώτηση για το Ογκολογικό Τμήμα του Αχιλλοπουλείου, το οποίο, από τον Ιούλιο του 2023, λειτουργεί με μία μόνο ογκολόγο και έναν γιατρό που μετακινείται από τη Λάρισα μία ημέρα την εβδομάδα για να καλύπτει τις ανάγκες 400 ασθενών που χρειάζονται ενδοφλέβια χημειοθεραπεία και 250 ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία. Απαντώντας στην Ερώτηση του Βουλευτή, ο Υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωνε ότι οι ανάγκες του πληθυσμού της Μαγνησίας καλύπτονται πλήρως από το Νοσοκομείο Βόλου.

Φεβρουάριος 2024 και το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείο Βόλου συνεχίζει να λειτουργεί πλήρως αποδυναμωμένο και υποστελεχωμένο με εξάντληση των υπηρετούντων ιατρών και ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών. Σημειωτέον, η Μαγνησία είναι μια περιοχή με υψηλά ποσοστά καρκίνου, ενώ το Ογκολογικό Τμήμα εξυπηρετεί ασθενείς από τις Σποράδες και τις δυσπρόσιτες περιοχές του Πηλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει τι έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής, αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Ογκολογικό Τμήμα ανάλογες με το Οργανόγραμμα και τις πραγματικές ανάγκες του Τμήματος, αλλά και αν θα επανεξετάσει την πρόταση που εγκρίθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία της άκρως απαραίτητης Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το