Τοπικά

Μεγάλο πλήγμα στους τζίρους των εμπόρων λόγω κακοκαιρίας

 

Μεγάλο είναι το πλήγμα στους τζίρους των εμπορικών καταστημάτων της πόλης από την κακοκαιρία, καθώς για δύο μέρες έμειναν κλειστά, ενώ τόσο τη Δευτέρα όσο και χθες που τυπικά ήταν ανοικτά, η κατανάλωση ήταν πολύ περιορισμένη.
Ο χιονιάς επήλθε στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων οι οποίες φέτος δεν πάνε καλά ως προς την αγοραστική κίνηση. Μάλιστα πριν λίγες μέρες είχαν καταβληθεί οι συντάξεις και υπήρχαν ελπίδες ότι θα επερχόταν μια ανάκαμψη στην κίνηση. Ωστόσο οι χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες, που επικράτησαν, έστω και καθυστερημένα, έφεραν νέα δεδομένα.
«Την περασμένη Δευτέρα αν και τα καταστήματα ήταν ανοικτά, η κίνηση στην αγορά ήταν πολύ περιορισμένη, καθώς επικρατούσε ψύχος και ο κόσμος έμεινε σπίτι του» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και πρόσθεσε πως την Τρίτη και προχθές Τετάρτη λόγω των χιονοπτώσεων τα εμπορικά έμειναν κλειστά. Εμείς ως σύλλογος προτείναμε στα μέλη μας όσο ήταν σε διάρκεια οι χιονοπτώσεις να μείνουν κλειστά τα καταστήματα. Ασφαλώς ο κάθε έμπορος μπορούσε να λειτουργήσει κατά το δοκούν. Πάντως το 85% των εμπορικών αυτές τις δύο μέρες δεν λειτούργησαν, ενώ χθες Πέμπτη τα καταστήματα άνοιξαν, αλλά η κίνηση ήταν περιορισμένη, αφού ο κόσμος επέλεξε να μείνει στη ζεστασιά του σπιτιού του και να μεταθέσει τις αγορές του για άλλες μέρες».
Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Οντόπουλος υπογράμμισε πως οι τζίροι των καταστημάτων δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα αυτές τις μέρες λόγω της κακοκαιρίας, όταν και οι χειμερινές εκπτώσεις δεν είχαν την αναμενόμενη κατανάλωση.
Αναφερόμενος και στις παραγγελίες από τα e-shop επισήμανε πως έγιναν κάποιες παραγγελίες, αλλά αφενός δεν μπορούσαν να γίνουν συσκευασίες τα είδη, καθώς τα καταστήματα ήταν κλειστά, αφετέρου στις περιπτώσεις που είχαν μεταβεί στις επιχειρήσεις τους οι έμποροι και οι υπάλληλοι, υπήρχε δυσκολία στη μεταφορά των προϊόντων.
Ερωτηθείς δε με το ενδεχόμενο της λήψης κάποιων μέτρων επισήμανε πως αυτό για να γίνει θα έπρεπε να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το