Τοπικά

Με τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία συναντήθηκε ο Χρ.Μπουκώρος

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου η πρόεδρος Δέσποινα Λουκάκη και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία συναντήθηκαν με το Βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο.. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εκφράσουν τις ειλικρινείς τους ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Συλλόγου που αφορούσε στην καθυστέρηση απονομής σύνταξης- μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, η αίτηση των οποίων εκκρεμούσε από το Σεπτέμβριο του 2018. Η παρέμβασή του βουλευτή, σύμφωνα με τον Σύλλογο, ήταν καθοριστική για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος, που ήταν άμεση.
Παράλληλα τέθηκαν και άλλα ζητήματα προς συζήτηση που απασχολούν το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου. Η πρόεδρος επανάφερε το αίτημα του Συλλόγου για την ανάγκη αντικατάστασης της κινητής μονάδας αιμοληψίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Βόλου. Η διαθέσιμη κινητή μονάδα είναι παλιά, δυσλειτουργική και ξεπερασμένης τεχνολογίας. Παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Σύλλογος με τη συνδρομή πολλών φορέων, το αίτημα αυτό δεν έχει ακόμη ευοδωθεί. Για το συγκεκριμένο αίτημα, υπήρξε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη .

Η κ. Λουκάκη απευθυνόμενη στον κ. Μπουκώρο μετέφερε την αγωνία των Πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία, Δρεπανοκυτταρική Νόσο και άλλες Αιμοσφαιρινοπάθειες) μελών του Συλλόγου, σχετικά με την καθυστέρηση στον προγραμματισμό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, αλλά και για τον τόπο εμβολιασμού, καθώς λόγω των συνοδών προβλημάτων ελλοχεύει ο κίνδυνος δυσκολίας αντιμετώπισης κάποιας επιπλοκής κατά τον εμβολιασμό, αν αυτός πραγματοποιηθεί σε δομή πέραν του Γ. Ν. Βόλου όπου βρίσκονται και οι θεράποντες ιατροί των Πασχόντων. Η αντίδραση του Βουλευτή ήταν η άμεση επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, με σκοπό την ένταξη των Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία στην 1η ομάδα εμβολιασμού ευπαθών ομάδων.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, ευχαρίστησαν θερμά τον βουλευτή για την εποικοδομητική συζήτηση και αναμένουν τις ενέργειές του για την επίλυση των αιτημάτων που τέθηκαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το