Πολιτισμός

«Με το βλέμμα του Γιάννη Τσαρούχη» το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Ένα καινούργιο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στα εκπαιδευτικά, που υλοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου. Το επίκαιρο αυτό πρόγραμμα, που τιτλοφορείται «με το βλέμμα του Γιάννη Τσαρούχη» αποτελεί ένα συμβολικό αφιέρωμα στον μεγάλο σύγχρονο Έλληνα – με διεθνή εμβέλεια – ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατό του (πέθανε 20 Ιουλίου 1989) και των 110 χρόνων από τη γέννησή του (γεννήθηκε 13 Ιανουαρίου 1910).
Στόχοι του νέου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να καλλιεργήσει την αισθητική παιδεία των μαθητών, φέρνοντάς τους σε επαφή με τη ζωγραφική τέχνη του μεγάλου ζωγράφου.

Να τους μυήσει στην ελληνικότητα της τέχνης του, προάγοντας τον υλικό ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Να τους εκπαιδεύσει στην «άσκηση βλέμματος» διά μέσου των ζωγραφικών έργων. Να δώσει ερεθίσματα για ενασχόληση με την τέχνη, συνεπικουρώντας το μάθημα των Εικαστικών του αναλυτικού προγράμματος. Να αναβαθμίσει την αισθητική αγωγή τους, φιλοδοξώντας να συμβάλλει στη διαμόρφωσή τους ως μελλοντικοί επισκέπτες πολιτιστικών χώρων και μουσείων. Να διευρύνει τους τρόπους μάθησης μέσα από σύγχρονα μαθησιακά περιβάλλοντα. Τέλος, να προσφέρει στα παιδιά μια όμορφη και εποικοδομητική, βιωματική πολιτισμική εμπειρία. Απευθύνεται σε όλες της βαθμίδες της Εκπαίδευσης και έχει διάρκεια 90’ για κάθε τάξη. Αριθμός συμμετεχόντων 15-20 παιδιά. Υλοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στον Χώρο Τέχνης «δ» (Χατζηαργύρη 4-Ιάσονος). Το συγκεκριμένο όπως και όλα ανεξαίρετα τα προγράμματα του Λ.Ε.Β. υλοποιούνται – κατόπιν συνεννόησης – στις ώρες 9.00 – 10.30 και 11.00 – 12.30. Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Λ.Ε.Β. είναι η κ. Αποστολία Αρμπελιά, μουσειοπαιδαγωγός. Για συμμετοχές και πληροφορίες στο γραφείο του Λ.Ε.Β. (Κοραή 79) καθημερινά, τηλ. 2421305753 και 6945852406 στις ώρες 10.00 – 14.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το