Τοπικά

Με το σταγονόμετρο γεμίζουν τα ρεζερβουάρ οι Βολιώτες “Θ”

Μπορεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο Νομό Μαγνησίας να έχει υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η κατανάλωση δεν έχει αυξηθεί. Αντίθετα σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε μέχρι και 40% η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της μεγάλης πτώσης της τιμής του.

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ήταν πάντοτε δύσκολοι μήνες για τους πρατηριούχους από την άποψη της κατανάλωσης βενζίνης, αφού λόγω του χειμώνα ο κόσμος μαζευόταν, δύσκολα έκανε ταξίδια, ενώ σε συνδυασμό και με την αύξηση άλλων εξόδων, όπως για τη θέρμανση του σπιτιού του, προσπαθούσε να καλύψει άλλες τρύπες.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερος μέρος του χρόνου μοιάζει σαν να είναι «χειμώνας» για τους πρατηριούχους, αφού ο κόσμος έχει μειώσει πολύ την κίνησή του με το αυτοκίνητο, για να γλιτώσει έξοδα, ενώ λόγω γενικότερης οικονομικής αδυναμίας δεν κάνει ταξίδια, εκδρομές, μειώνει τις κοινωνικές συναναστροφές.

Η κατανάλωση βενζίνης κινείται σε ρηχά νερά ακόμη και αυτή την περίοδο που η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με πέρυσι και ήταν ίσως στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα στα χρόνια του μνημονίου λόγω και της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων κ. Απόστολος Βολιώτης, ακόμη και 0,70 λεπτά να πάει η τιμή του ενός λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης, ο κόσμος θα συνεχίσει να είναι κουμπωμένος. Έχει γίνει συνείδηση πλέον στους πολίτες και καταναλώνουν λίγη βενζίνη. Βάζουν κατά μέσο όρο δέκα ευρώ για να καλύψουν τις πολύ άμεσες ανάγκες τους, αφού έχουν άλλες υποχρεώσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία είναι γύρω στο 1,290 ευρώ, τιμή που είναι ίσως η χαμηλότερη μέσα στα χρόνια του μνημονίου και θα ανέμενε κάποιος να έχει αυξηθεί η κατανάλωση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, επειδή ο κόσμος είναι γενικότερα κουμπωμένος. Βέβαια από την άλλη πλευρά πάντοτε οι μήνες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου ήταν δύσκολοι από την άποψη της κατανάλωσης, αφού μεγαλύτερη έμφαση δινόταν στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το