Τοπικά

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας το 39ο Ράλυ Κένταυρος

Μια ακόμη σημαντική αθλητική εκδήλωση με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιείται το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2021 στο Βόλο, με τη διοργάνωση να την έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου. Πρόκειται για το 39ο Ράλυ Κένταυρος, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάρα πολλοί αθλητές-αγωνιζόμενοι, από διάφορα αθλητικά σωματεία όλης της Ελλάδας. Ο αγώνας θα έχει ως κύρια βάση τον Βόλο με αφετηρία και τερματισμό και πεδίο δράσης το βουνό του Πηλίου, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι ειδικές διαδρομές του αγώνα.
Η φετινή έκδοση του αγώνα περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 80 αγωνιστικών χιλιομέτρων προσφέροντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων ράλλυ ειδικότερα.

Το πρωΐ του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στο χώρο του ΙΚΤΕΟ Βόλου ενώ η έναρξη του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου ώστε να αγωνιστούν σε 4 ειδικές διαδρομές εκ των οποίων η μια θα είναι υπό το φώς των προβολέων.
Την Κυριακή 6 Ιουνίου η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου για το δεύτερο σκέλος των υπόλοιπων 4 ειδικών του αγώνα, θα δοθεί νωρίς το πρωί από το Service Park στα Χάνια, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο Xenia Πορταριάς.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας καιμ Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σκοπός της διοργάνωσης κατά πρώτον είναι η αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, η έντονη αδρεναλίνη που βγάζουν οι αγώνες και κατά δεύτερον αυτό να το διαδώσουμε και σε άλλους έτσι ώστε το σπορ σιγά-σιγά να γίνεται περισσότερο γνωστό. Ο αγώνας ακόμη έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης για το αυτοκίνητο, προβολή των κανόνων ασφαλείας και οδικής συμπεριφοράς και του ΚΟΚ. Η ανάδειξη τέτοιων γεγονότων προβάλουν σίγουρα, την πόλη του Βόλου, το Πήλιο αλλά και το νομό Μαγνησίας γενικότερα, έχει ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής μας την δύσκολη εποχή που διανύουμε και διαφημίζεται από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν τους αγώνες αυτοκινήτου και όχι μόνο. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το