Τοπικά

Mε θέμα το περιστέρι η εκδήλωση λήξης των χειμερινών εργαστηρίων στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2021-2027, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξης των χειμερινών εργαστηρίων με τη συμπαράσταση της προέδρου κ. Σοφίας Χάλαρη.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν το περιστέρι. Τα παιδιά έμαθαν το μύθο του Αισώπου «Το μυρμήγκι και το περιστέρι» μέσα από αφήγηση αλλά και το ομώνυμο τραγούδι σε μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη και στίχους, εμπνευσμένους από το μύθο, του Χρήστου Προμοίρα. Στη συνέχεια παρατήρησαν έργα τέχνης (από την αρχαιότητα, τη βυζαντινή τέχνη, το Θεοτοκόπουλο, τον Πικάσο, τον Φασιανό και τον Παλαιολόγο κ.α.) στα οποία απεικονίζεται το περιστέρι και μέσα από συζήτηση έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα για το τι συμβολίζει το περιστέρι, τις σπουδαίες έννοιες της ειρήνης, της φιλίας, της αγνότητας και της ελπίδας!
Έχοντας όλα αυτά στο νου τους, στο εικαστικό εργαστήρι που ακολούθησε, τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους περιστέρια με κιμωλία και κάρβουνο.
Στο τέλος της εκδήλωσης το προσωπικό του ΚΔΑΠ, κ. Νικηφόρου Έλενα, κ. Μπέζου Μαρία και κ. Γαλάνη Αμαλία προσέφεραν στα παιδιά κεράσματα, αναμνηστικά κεραμικά περιστέρια και ανανεώσανε το ραντεβού τους για το θερινό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ που ξεκινά στις 19 Ιουνίου έως και τέλος Ιουλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το