Τοπικά

Με πανό για 6η μέρα οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ στον Βόλο – Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Έξω από το κατάστημα του ΟΤΕ στον Βόλο βρίσκονται από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας που αποφάσισε η ΟΜΕ – ΟΤΕ. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
«Από το προηγούμενο Σάββατο βρισκόμαστε έξω από το κατάστημα. Οι εργαζόμενοι έχουμε κλείσει τα δύο εμπορικά καταστήματα και το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ. Ο λαός πρέπει να μάθει ότι υπάρχουν απολύσεις» δήλωσε ο κ. Xρήστος Ασπρούδης, μέλος του κεντρικού Δ.Σ. της ΠΕΤ-ΟΤΕ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν προβάλλονται από τα αθηναϊκά μέσα και σημείωσε ότι στον ΟΤΕ υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν με 500 ευρώ ή ακόμα και με 300 ευρώ.

«Στη Μαγνησία έχουν κλείσει το εμπορικό κατάστημα του ΟΤΕ στη Ζαγορά, στην Αργαλαστή και στη Σκιάθο. Ενώ θα μπορούσαν να προσλάβουν κόσμο, τελικά αποδείχθηκε ότι η ιδιωτικοποίηση ήταν μία φούσκα. Ό,τι είχε ο ΟΤΕ στα Βαλκάνια, το πούλησαν. Ακόμα και τα παλιά καλώδια φεύγουν στη Γερμανία για να πουληθούν για χαλκό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ασπρούδης.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στον Βόλο στις κινητοποιήσεις είναι καθολική. Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σήμερα έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στην οδό Ιωλκού, η Ομοσπονδία τους έστειλε εξώδικη πρόσκληση προκειμένου να υπάρξει συζήτηση με τη Διοίκηση.
«Ακόμα δεν έχει γίνει κανένας διάλογος. Ζητάμε τριετή σύμβαση, να σταματήσουν οι απολύσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας» πρόσθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το