Τοπικά

Με κατάθεση στεφάνων τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά στον Βόλο (photos)

Εκπρόσωποι φορέων και σωματείων κατέθεσαν σήμερα στεφάνι στo Ταχυδρομείο, εκεί όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και σωματεία κατέθεσαν στεφάνι στη συμβολή των οδών Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου στα ΕΛΤΑ Βόλου, στις 10 το πρωί, για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, χωρίς να προηγηθεί συγκέντρωση.

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας και να προσφέρει εισόδημα στις οικογένειες ανάλογα με αυτό που προσφέρουν, συζητά για την κατάργηση  του οχταώρου” δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος. Όπως τόνισε η κατάργηση αυτή θα βρει το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντί της για τους αγώνες που δόθηκαν, για τις ζωές που χάθηκαν για την καθιέρωση του οχταώρου.  “Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει το νομοσχέδιο και να φέρουν συνθήκες γαλέρας ξανά στην κοινωνία μας.  Το συνδικαλιστικό κίνημα θα απαντήσει όπως και οι εργαζόμενοι” είπε και σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα είναι συμβολική και απαρχή νέων κινητοποιήσεων.
Ακόμη, αναφορικά και με τις διαφορετικές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αλλά και για την αγώνα που πρέπει να δοθεί απέναντι στην κατάργηση του οχταώρου, ανέφερε πως οι μειοψηφίες διασπούν το συνδικαλιστικό κίνημα και φέρνουν τριγμούς, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να “τρίβει τα χέρια” για να περάσει το νομοσχέδιο.

Στην κατάθεση στεφάνων παρευρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
“Εδώ και έναν χρόνο η πανδημική κρίση έχει προκαλέσει ένα έκτακτο υγειονομικό γεγονός για τη χώρα, από την άλλη όμως την εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση ως πρόσχημα προκειμένου να πάρει πίσω στα εργασιακά ζητήματα που έχουν κερδηθεί με αγώνες και θυσίες.  Το σύνθημα για οχτώ ώρες δουλειάς, οχτώ ώρες ανάπαυσης και οχτώ ώρες ελεύθερου χρόνου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.  Είναι το δεύτερο νομοσχέδιο που έρχεται να ξηλώσει εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών και είναι το συμπλήρωμα της νομοθετικής παρέμβασης που έγινε πριν έναν χρόνο, όπου δόθηκε πάλι η δυνατότητα στους εργοδότες να βγαίνουν εκτός κλαδικών συμβάσεων” ανέφερε σε δηλώσεις του.  Ο βουλευτής επισήμανε ότι στα εργατικά κέντρα όλης της χώρας, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα τονίζουν ότι είναι ώρα ευθύνης και αγώνα.

“Καλούμε την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναθεωρήσουν τις τάσεις τους, να επανεξετάσουν το ζήτημα και να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο αυτό” πρόσθεσε.
Τόνισε ακόμη ότι οι ρυθμίσεις που έρχονται, επειδή αφορούν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την κομματική τους ταύτιση, θα δημιουργήσουν το επόμενο διάστημα και συσπειρώσεις. “Νομίζω ότι όλες  οι παρατάξεις θα δημιουργήσουν μέτωπα και κοινούς στόχους ” επισήμανε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το