Τοπικά

Με καλσόν στο κεφάλι πήγε να ληστέψει τη γειτόνισσά του στον Αλμυρό -Η ηλικιωμένη τον αναγνώρισε από τη φωνή

Του Κώστα Γκιάστα 

Φορώντας ένα καλσόν στο κεφάλι του, φουσκώνοντας την κοιλιά του με μαξιλάρια και ρίχνοντας πάνω του μια μπλούζα της κόρης του, για να μην αναγνωρίζεται, ένας άνδρας επιχείρησε να ληστέψει τη γειτόνισσά του. Παρά το γεγονός πως κρατούσε μαχαίρι για να την εκφοβίσει δεν τα κατάφερε. Τα ακόμα πιο άσχημα νέα για τον ίδιο όμως ήταν πως η ηλικιωμένη γειτόνισσά του, τον αναγνώρισε από τη φωνή του.
«Τον ρωτούσα γείτονα είσαι εσύ» περιέγραφε (Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2019) η παθούσα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας «μα αυτός έλεγε όχι δεν είμαι ο γείτονας, δώσε λεφτά και κουνούσε το μαχαίρι».
Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυριζόταν την αθωότητά του, όμως ο εισαγγελέας υποστήριξε πως ήταν σίγουρα αυτός ο δράστης καθώς σε διαφορετική περίπτωση, είπε, δεν θα χρειαζόταν να αρνείται την ώρα της ληστείας πως δεν ήταν ο γείτονας.
Η ηλικιωμένη του έλεγε διαρκώς πως δεν είχε χρήματα και εν συνεχεία ο επίδοξος ληστής αποχώρησε.
Το γεγονός πως αποχώρησε μόνος του, σύμφωνα με τον πρόεδρο ήταν κι αυτό που κράτησε την ποινή του σε χαμηλά επίπεδα. Τιμωρήθηκε με τρία χρόνια φυλάκισης (3ετής αναστολή) καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απόπειρας ληστείας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το