Τοπικά

Με καλό καιρό τα Χριστούγεννα στη Μαγνησία

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γιορταστούν τα Χριστούγεννα στη Μαγνησία, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις σε όλο τον Νομό θα επικρατήσει αύριο ηλιοφάνεια με κάποιες μικρές περιόδους συννεφιάς, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε καλά για την εποχή επίπεδα, αφού στον Βόλο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς φτάνοντας τα τρία μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς διατηρώντας όμως την ίδια ένταση.
Ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε αρκετά καλά για την εποχή επίπεδα, αφού στον Βόλο θα δείξει τις μεσημεριανές ώρες 14 βαθμούς, ενώ τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές θα υπάρχει σχετική ψύχρα με 8 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βελεστίνο και στον Αλμυρό η θερμοκρασία ίσως φτάσει και τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Πήλιο θα είναι κάπως χαμηλότερη με 12 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς με μέγιστη ένταση τριών μποφόρ διευκολύνοντας έτσι τη διεξαγωγή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου η θερμοκρασία θα αγγίζει ακόμα και τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα οι καιρικές συνθήκες θα είναι αρκετά καλές, αφού θα επικρατήσει κυρίως ηλιοφάνεια, με μικρά διαστήματα αραιής συννεφιάς, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη δεν αναμένονται φαινόμενα σε όλο τον Νομό, μέχρι και την Πέμπτη, διευκολύνοντας έτσι όσους θέλουν να ταξιδέψουν.
Η θερμοκρασία τόσο στον Βόλο, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και την Πέμπτη, αγγίζοντας τους 13 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο τους 14 σε Αλμυρό και Βελεστίνο, τους 11 στο Πήλιο και τους 15 στα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Ίδιες θα είναι οι συνθήκες και την Πέμπτη, ενώ το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει από το Σαββατοκύριακο, όταν ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα προσεγγίσουν τη χώρα μας, ρίχνοντας αρκετά τον υδράργυρο και στη Μαγνησία. Αναμένονται χιονοπτώσεις στην Όθρυ από τα 500 μέτρα και πάνω και παράλληλα χιόνι θα δουν τα Χάνια, αλλά χωρίς ιδιαίτερη όμως ένταση, αφού η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως τη νότια και ανατολική χώρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το