Τοπικά

Με γνώσεις και αξίες η νέα σχολική χρονιά στον «Προμηθέα»

Μια σχολική χρονιά γεμάτη νέες προκλήσεις και στοχεύσεις, ενταγμένες πάντοτε στο τρίπτυχο «Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός» ξεκίνησε χθες για τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας».
Παρουσία μαθητών του ιδιωτικού Γυμνασίου και Λυκείου, γονέων και καθηγητών τελέστηκε σήμερα στις 11 το πρωί ο αγιασμός με τις ευχές και τις ελπίδες όλων για μια δημιουργική σχολική χρονιά να κυριαρχούν.
Στον χαιρετισμό της η διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και υπεύθυνη προγράμματος Σπουδών των Εκπαιδευτηρίων Δρ. κ. Χριστίνα Μορφωνιού καλωσόρισε τους μαθητές και τους γονείς τονίζοντας πως και φέτος τα εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» θα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και αξίες στους μαθητές και θα στέκονται αρωγοί στις οικογένειές τους.
Η κ. Μορφωνιού παρουσίασε τους νέους στόχους των εκπαιδευτηρίων για φέτος, στόχοι που καλύπτουν τις ανάγκες για πολιτισμό, περιβαλλοντική δράση, κοινωνική αλληλεγγύη και αθλητισμό.
Παράλληλα εστίασε στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου που εφοδιάζει τους μαθητές με γνώση και παιδεία, ώστε να πετυχαίνουν τους μαθησιακούς στόχους και να εξελίσσονται σε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες.

Παρόντες στον χθεσινό αγιασμό ήταν και φετινοί απόφοιτοι του «Προμηθέα» που εισήχθησαν σε διάφορα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενδεικτικό της υγιούς σχέσης που διαμορφώνει το συγκεκριμένο σχολείο με τους μαθητές του.
«Με πολύ χαρά υποδεχόμαστε τους νέους μας μαθητές, ενώ στους αποφοίτους μας ευχόμαστε καλή ακαδημαϊκή πορεία» τόνισε η κ. Μορφωνιού και πρόσθεσε πως «τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» διανύουν φέτος τον 8ο χρόνο λειτουργίας. Με πίστη και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες μας έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα σχολείο πρότυπο, που αφήνει τη σφραγίδα του στα τοπικά εκπαιδευτικά δρώμενα. Καθρέπτης της προσπάθειάς μας είναι η διαμόρφωση μαθητών με γνώση και παιδεία, οι πολλές επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι πλούσιες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και αθλητικές δράσεις που ενθαρρύνουν τους μαθητές στη δημιουργική εξωστρέφεια. Και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον «Προμηθέα» και όλα αυτά τα χρόνια μας εμπιστεύονται τη μόρφωση των παιδιών τους».

Η ίδια πρόσθεσε πως «προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση με τους αξιόλογους καθηγητές, τους άρτια οργανωμένους χώρους, τα εργαστήρια για όλες τις εφαρμοσμένες επιστήμες. Πρόκειται για εκπαιδευτικές παροχές σε πολύ ελκυστικές τιμές, καθώς με τη φοίτησή του στο σχολείο μας ο μαθητής καλύπτει όλες τις μαθησιακές του ανάγκες».
Για τη φετινή χρονιά η κ. Μορφωνιού υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι το σχολείο να απεκτήσει αγγλόφωνο χαρακτήρα, δηλαδή τα παιδιά μόλις αποφοιτήσουν να γνωρίζουν τέλεια τα αγγλικά. Επίσης θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων. Διαθέτουμε αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουμε συνεργασία με συλλόγους και σωματεία και ήδη μαθητές με σημαντική αθλητική δράση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και θέλουν να συμμετάσχουν στις δράσεις μας. Παράλληλα εστιάζουμε στον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών και στη συνέχιση των ξεχωριστών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών μας δράσεων».
Οι εγγραφές θα συνεχιστούν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το