Τοπικά

Με επιτυχία το Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας των ΚΔΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, δομές συγχρηματοδοτούμενες από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, πιστά στο ραντεβού τους, πραγματοποίησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Παιδικής Έκφρασης και Δημιουργίας.
Το Φεστιβάλ περιελάμβανε μουσικοθεατρικές, αλλά και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, μια εικαστική έκθεση με έργα ζωγραφικής και κεραμικής, αλλά και παιχνίδια. Δράσεις που βασίζονται στη δουλειά που έχει γίνει όλη τη χειμερινή περίοδο στα ΚΔΑΠ.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 27 Μαΐου με μια παράσταση κουκλοθέατρου που διοργάνωσαν τα ΚΔΑΠμεΑ και με τα εγκαίνια της έκθεσης, στην οποία μετείχαν 700 παιδιά με έργα τους. Στην έκθεση συμμετείχαν επίσης, εκτός των παιδιών των ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, τα παιδιά από το Στέκι Παιδιού και το Β’ ΚΔΑΠ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Τα έργα των παιδιών εξέπληξαν τους παραβρισκόμενους με τη φρεσκάδα, την αρτιότητα και τη ζωντάνια τους, ενώ μας ξάφνιασαν με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 28/6 και θα είναι καθημερινά ανοιχτή από 15.00-21.00 και το Σάββατο 10.00-15.00.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου τα παιδιά από τα τμήματα Θεατρικής Αγωγής, Μεταλλόφωνου και Ορχήστρας Orff του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, παρουσίασαν μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει», βασισμένη στο μιούζικαλ των Ν. Κυπουργού και Θ. Μοσχόπουλου.
Την Πέμπτη 30 Μαΐου τα παιδιά έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια που οργάνωσε το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, με θέμα τα νησιά των Σποράδων και δράσεις που ήταν βασισμένες στην πολιτιστική παράδοση των παραπάνω νησιών.
Το Σάββατο 1 Ιουνίου τα παιδιά από τα τμήματα Θεατρικής Αγωγής, Μουσικού Συνόλου και Μουσικοκινητικής Αγωγής του ΚΔΑΠ Νεάπολης παρουσίασαν μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Σαρλ Περό.

Για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου είχαν προγραμματιστεί δύο δράσεις. Η μία αφορούσε χορευτικά δρώμενα και χορογραφίες από τα τμήματα χορού των ΚΔΑΠ, ενώ η δεύτερη αφορούσε αθλητικές δραστηριότητες και γνωριμία των παιδιών με μια σειρά αθλημάτων στίβου, όπως τοξοβολία, ακόντιο, κ.ά. Δυστυχώς, ο άστατος καιρός δεν μας επέτρεψε την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, για τις οποίες δεσμευόμαστε ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι.
Όλες τις εκδηλώσεις τις παρακολούθησαν τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που μετακινήθηκαν με το αστικό ΚΤΕΛ από τα ΚΔΑΠ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε το σύνολο των εκδηλώσεων. Η επιθυμία μας ήταν το Φεστιβάλ να αποτελέσει μια γιορτή «από τα παιδιά για τα παιδιά».
Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και οι εμψυχωτές των ΚΔΑΠ πιστεύουν στον θεσμό του Φεστιβάλ που επιτρέπει στα παιδιά να μετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε ως συμμετέχοντες είτε ως θεατές, γιατί θεωρούμε ότι τα παιδιά αποτελούν φυτώριο πολιτισμού, που ευαισθητοποιούνται τώρα ώστε να γίνουν αύριο ενεργοί και καλλιεργημένοι πολίτες.
Κλείνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ότι εντός των ημερών ξεκινούν οι αιτήσεις των γονιών για τη φιλοξενία των παιδιών στα ΚΔΑΠ και στους Παιδικούς Σταθμούς την επόμενη χρονιά. Τα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ μπορούν να σας βοηθήσουν στη συμπλήρωση της αίτησης, ώστε να έχετε την ευκαιρία της συμμετοχής των παιδιών σας στα Δημοτικά ΚΔΑΠ όπου προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες από επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο εργάζεται πάντα με αγάπη και σεβασμό προς το παιδί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το