Αθλητισμός

Το ενδιαφέρον στη Γενική Συνέλευση του Ολυμπιακού Βόλου

Το ενδιαφέρον των φίλων του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκεται στη Γενική Συνέλευση του ιστορικού συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Παρκ». Και αυτό διότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις που αφορούν την δημιουργία νέας ΠΑΕ, ενώ ίσως εμφανιστούν και ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν τα «ηνία» της νέας εταιρείας.
Σε ένα αβέβαιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με κάποιο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να δημιουργήσει μία νέα ΠΑΕ, ώστε και επίσημα να επιστρέψει στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, κάτι που κέρδισε αγωνιστικά με την κατάκτηση του τίτλου της Γ’ Εθνικής.

Οι κανόνες που θα θεσπιστούν θα οριστούν από τα μέλη του συλλόγου στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης. Όπως έχουμε ξαναγράψει, στη Γ.Σ. δεν θα οριστεί κάποιος υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό τμήμα όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια που η ομάδα έπαιζε στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική κατηγορία.
Θα εκλεγεί μία πενταμελής επιτροπή που θα κινήσει τις διαδικασίες για την δημιουργία της ΠΑΕ. Αρχικά θα ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου το οποίο θα οριστεί στη Γ.Σ. (σύμφωνα με το νόμο δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 30.000 ευρώ). Τα μέλη του Ολυμπιακού θα έχουν προτεραιότητα στο να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο, αλλά αν αυτό δεν συμβεί μέχρι ένα εύλογο χρονικό διάστημα τότε θα μπορεί να συμβάλει οποιοσδήποτε άλλος.
Επίσης, στη Γενική Συνέλευση της προσεχούς Τετάρτης θα αποφασιστεί και το όνομα της νέας εταιρείας που λογικά θα είναι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937. Από εκεί και πέρα ίσως να εμφανιστεί ενδιαφερόμενος να αναλάβει τις τύχες της νέας εταιρείας, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από παράγοντα εκτός Βόλου, που έχει πολύ καλή σχέση με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Η γνώμη του τελευταίου για τις όποιες εξελίξεις ασφαλώς και θα είναι βαρύνουσα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αυτός που «έτρεξε» φέτος το ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι επιλογές του αποδείχθηκαν σωστές και αυτό έφερε και την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ και κυρίως την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Εφόσον βρεθεί λύση όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των «ερυθρολεύκων» θα πρέπει άμεσα να αρχίσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Υπάρχουν πολλά θέματα σε εκκρεμότητα, όπως του προπονητή, των παικτών που θα μείνουν στην ομάδα, αλλά και εκείνων που θα αποκτηθούν για να ενισχύσουν το ρόστερ. Επίσης, θέματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία της ομάδας κ.α.

Η ανακοίνωση για τη Γ.Σ.
Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 έχει εκδώσει και ανακοίνωση για τη Γ.Σ. με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Αυτή είναι η κάτωθι: «Καλούνται τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο PARK.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Εκλογή προέδρου και γραμματέα της συνέλευσης.
2. Σύσταση ΠΑΕ.
3. Καθορισμός ύψους Μετοχικού Κεφαλαίου και τιμής μετοχής.
4. Ορισμός ονομασίας τίτλου της υπό σύστασης ΠΑΕ.
5. Εκλογή πενταμελούς επιτροπής αρμόδιας για την σύσταση της ΠΑΕ.
Δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη. Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο στις 19.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το