ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα στοιχηματζίδικα

Παραπολιτικά

Προσοχή

Παραπολιτικά

Τοπικά

Με 9 χρόνια εργασίας στη Γερμανία αριστούχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ένα εντελώς διαφορετικό δρομολόγιο σε σχέση με πολλούς άλλους συνομηλίκους του μέσα στην κρίση ακολούθησε ο 37χρονος Γιώργος Ρίστας από την Πάργα, ο οποίος αν και εργαζόταν για εννιά χρόνια σε μελετητική εταιρεία, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εισαχθεί μέσω κατατακτήριων εξετάσεων στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Χθες στην τελετή ορκωμοσίας ήταν αυτός που διάβασε τον όρκο έχοντας την υψηλότερη βαθμολογία με 8,62, μεταξύ των άλλων 20 αποφοίτων.
Μάλιστα εκφώνησε και έναν σύντομο χαιρετισμό για τις αξίες που πρέπει να συνοδεύουν μια τέτοια προσπάθεια αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Ο Γιώργος Ρίστας αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Χανίων συνεχίζοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο Εδιμβούργο. Εργάστηκε για εννιά χρόνια σε μελετητική εταιρεία στη Γερμανία.

Αλλά το μεγάλο του όνειρο ήταν να εισαχθεί στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. «Αποφάσισα να έρθω να σπουδάσω μέσω κατατακτήριων εξετάσεων το 2012 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.
Μέσα στην κρίση οι νέοι έφευγαν από την Ελλάδα για το εξωτερικό, ο ίδιος όμως ακολούθησε αντίθετη πορεία επενδύοντας τα όνειρά του στην πατρίδα. «Αυτό το έκανα, γιατί οι νέοι που θέλουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, πρέπει να είναι ασυμβίβαστοι, να βλέπουν την αγάπη για τον άνθρωπο και να προσπαθήσουν για το καλύτερο στην κοινωνία. Ο καθένας μας καθορίζει τη θέση του στην κοινωνία, η εποχή είναι δύσκολη, αλλά ο καθένας έχει χρέος να κυνηγήσει τα όνειρά του. Το πτυχίο μου αυτό ολοκληρώνει μια επαγγελματική προσωπικότητα» ανέφερε.
Και πρόσθεσε πως «αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να καθίσω μαζί με 18άρηδες παρακολουθώντας μαθήματα, γιατί μου άρεσε αυτό που έκανα». Για τα επόμενα σχέδιά του δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. «Θα δούμε. Η σκέψη είναι για το καλύτερο για το μέλλον. Θα το παλέψουμε στην Ελλάδα μάλλον».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος κ. Θεόδωρος Καρακασίδης τόνισε πως κι ο Γιώργος Ρίστας είχε πολύ μεράκι και διάθεση και ήταν πολύ καλός στα μαθήματά του. Είναι παράδειγμα για τους υπόλοιπους φοιτητές. Δούλευε για χρόνια σε εταιρεία, ήρθε με κατατακτήριες εξετάσεις και αφοσιώθηκε στη σχολή, ενώ πήρε και παραπάνω μαθήματα, γιατί ήθελε να μάθει κάποια πράγματα. Ήταν πολύ επιμελής και συνεργάσιμος με τους συμφοιτητές του»».


Στους 20 ανήλθαν οι προπτυχιακοί φοιτητές των πολιτικών μηχανικών που ορκίστηκαν χθες, καθώς και τρεις μεταπτυχιακοί φοιτητές και ένας διδάκτορας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το