Τοπικά

Μαζικό συλλαλητήριο των δυο ιστορικών ομάδων του Βόλου με συνθήματα κατά του Μπέου (photos & video)

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αχ. Μπέου και του Απ. Γαλάτη, περισσότεροι από 500 φίλαθλοι της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο σήμερα στην παραλία του Βόλου και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση συμμετοχής του νεοφερμένου Ν.Π.Σ. «Βόλος» στη Γ’ Εθνική και όχι στη Β’ ΕΠΣΘ.

Σε μια σπάνια στιγμή, οι φίλαθλοι των δυο ιστορικών συλλόγων του Βόλου βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, ενώνοντας τη φωνή τους για το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Η Νίκη με τον Ολυμπιακό αντιδρούν στην απόφαση της ΕΠΟ να επιτρέψει στον Ν.Π.Σ. «Βόλος» να συμμετάσχει στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αλλά και στις διευκολύνσεις που παρέχει στη συγκεκριμένη ομάδα η Δημοτική Αρχή.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως: “Βόλος και Νίκη έχουν ιστορία, διαλύστε το λαμόγιο απ την Πιερία”, “Μπέο φασίστα, ο πρώτος μες την πίστα”, “Μπέο γερά, στο Ναύπλιο ξανά”, κ.α.

Στο συλλαλητήριο έδωσαν το «παρών» οι πρόεδροι των δυο ομάδων Στ. Φάτσης και Π. Μποτσιβάλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Πατσιαντάς, Φ. Κοκκινάκη, Κ. Γαργάλας, Θ. Διαμαντένιας και Φ. Λαμπρινίδης, οι πρώην  δημοτικοί σύμβουλοι Μπ. Τσαμπάζης, Γ. Γκουντέλιας και Μπ. Ζάχος, ο πρώην αντιδήμαρχος του Αχ. Μπέου Δημ. Πέγιος, ο οποίος διαγράφηκε μόλις προχθές από την ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Καστρινάκης, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και άλλοι.

Τον τόνο του ενωτικού κλίματος που κυριάρχησε στο συλλαλητήριο έδωσε πρώτος ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Στέργιος Φάτσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι εδώ για να διαμαρτυρηθούμε και να υπερασπιστούμε το μαγνησιώτικο και το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τις νέες τακτικές πραγμάτων που κάποιοι εφάρμοσαν εις βάρος των ομάδων μας. Ανοίγει ένας τρόπος διαχείρισης του ποδοσφαίρου γενικότερα, που θεωρώ ότι εκφυλίζει το άθλημα. Δεν έχει ανάγκη η πόλη και άλλες ομάδες. Η Νίκη και ο Ολυμπιακός είναι οι ιστορικότερες ομάδες της πόλης. Θα υποδεχθούμε και θα δεχθούμε οποιαδήποτε ομάδα η οποία θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και ας φτάσει όπου είναι να φτάσει, αν της αξίζει. Εμείς θα την χειροκροτήσουμε, αλλά όχι με τέτοιου είδους μεθόδους».

«Εμείς ήρθαμε εδώ μονιασμένοι», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος κάλεσε τους φιλάθλους των δυο ομάδων να μην προκαλέσουν προβλήματα κατά την περίοδο του πρωταθλήματος. «Θα προσπαθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να μην αδικηθεί καμία από τις ομάδες της πόλης μας. Σας συγχαίρω για την παρουσία σας εδώ, Νικιώτες, Βολιώτες, Ολυμπιακοί, οι πάντες».

Το κοινό συλλαλητήριο των φιλάθλων της Νίκης και του Ολυμπιακού χαιρέτισε με τον δικό της τρόπο η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, εξηγώντας γιατί θεώρησε επιβεβλημένη την παρουσία της σ’ αυτό.
«Επειδή στηρίζω τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θεωρώ ότι είναι αυτός που θα δώσει ώθηση στην πόλη για πολλά πράγματα, επειδή πιστεύω ότι αυτή η πόλη στηρίζεται σε δυο πόδια, στη Νίκη από το 1924 και στον Ολυμπιακό από το 1937, επειδή ο πατέρας μου ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά και ως παλιός προπονητής στήριξε αυτές τις δυο ομάδες, βρίσκομαι εδώ σήμερα και θα παλέψω ενάντια σε όλη αυτή την κατάσταση και απέναντι σε αυτή τη δημοτική αρχή, η οποία έχει φτάσει τον Βόλο σ’ αυτή την κατάσταση που είναι σήμερα. Είναι κατάπτωση για τον Βόλο αυτό που συμβαίνει.», δήλωσε η κ. Κοκκινάκη.
Αναφερόμενη στην ομάδα ΝΠΣ «Βόλος», είπε πως πρόκειται για μια ξένη ομάδα που ήρθε εδώ για να δημιουργήσει μόνο προβλήματα. «Επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς αυτή η ομάδα στήθηκε εδώ στον Βόλο. Ως δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», θα ελέγξουμε πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με το πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα. Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει ημερομηνία λήξης το 2019, στις επόμενες δημοτικές εκλογές», κατέληξε η Φωτεινή Κοκκινάκη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το