Ελλάδα

Στα 74 εκατ. ευρώ ανεβαίνουν οι απαιτήσεις της Fraport από το Δημόσιο

Στα 74 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις της Fraport από το Ελληνικό Δημόσιο και όχι στα 70 εκατ. ευρώ που αποκάλυψε χθες το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που διαβίβασε η εταιρεία στο αρμόδιο υπουργείο και είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας η Fraport ζητεί από το ελληνικό κράτος αποζημίωση ύψους 74 εκατ. ευρώ (60, συν ΦΠΑ) για εργασίες που υποστηρίζει ότι κρίθηκαν αναγκαίες, όταν ανέλαβε τη διαχείριση των αεροδρομίων.

Τα σχετικά έγγραφε έφερε στην επιφάνεια ο ιστότοπος thepressproject.gr. Σύμφωνα με αυτά στις 7 Αυγούστου, η Fraport Greece προσέφυγε επίσημα στη διαδικασία επίλυσης τεχνικών διαφορών, ζητώντας επίσημα να της καταβληθεί το ποσό των 74 εκατ. Ευρώ.

Ο ιστότοπος σημειώνει μάλιστα ότι αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η όλη μυστικοπάθεια της υπόθεσης καθώς το υπουργείο γνωρίζει από τα τέλη Απριλίου για τις απαιτήσεις της Fraport. Συγκεκριμένα η διαδικασία των των αξιώσεων ξεκίνησε στις 26 Απριλίου όταν η Fraport Greece έστειλε δύο επιστολές στο ελληνικό Δημόσιο, με τις οποίες ενημερώνε για τις οικονομικές απαιτήσεις της σχετικά με τις δύο ομάδες των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Ωστόσο το θέμα αυτό παρέμεινε στην αφάνεια και έγινε γνωστό μόλις χθες μετά το σχετικό δημοσίευμα του SPiegel που έριξε φως στις οικονομικές απαιτήσεις της εταιρείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για την επένδυση της Fraport η κυβέρνηση κρατά χαμηλά τους τόνους σημειώνοντας ότι αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες της Fraport, θα σεβαστούμε την σύμβαση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το