Τοπικά

Μαζικό συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών και πορεία στο κέντρο του Βόλου (photos)

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην καύση σκουπιδιών έστειλαν μέλη συλλογικοτήτων απ’ όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν σήμερα το απόγευμα στο συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά της καύσης απορριμμάτων και κατά της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου. Επίσης, φώναζαν συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής Μπέου, της ΑΓΕΤ, αλλά και της αστυνομίας για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου που “έφυγε” από τη ζωή έναν μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, την επομένη παρόμοιου συλλαλητηρίου που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι τον Ιούνιο.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι ο Βόλος πληρώνει βαρύ τίμημα εξαιτίας της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ενώ οι πολίτες γίνονται καθημερινά μάρτυρες ενός σχεδίου επέκτασης των μονάδων καύσης των σκουπιδιών. “Ο αγώνας για τη ζωή της πόλης μας συνεχίζεται. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους” διεμήνυσαν στους τοπικούς φορείς και την κυβέρνηση.

 

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές πέρασαν από την οδό Ιωλκού και όταν έφθασαν μπροστά από τα δικαστήρια, στο σημείο όπου είχε δεχθεί ξυλοδαρμό από αστυνομικούς ο Βασίλης Μάγγος, κρέμασαν πανό που έγραφε “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη”.

 

Επίσης, έβαλαν σφραγίδα στο πεζοδρόμιο με παραποιημένο  το σήμα του Ομίλου Ηρακλής που έγραφε “Ο πολιτισμός της καύσης δεν φιλτράρεται, ανατρέπεται”.

 

 

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς το Δημαρχείο, όπου είχαν σταθμεύσει δυο “κλούβες” των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν στον κόμβο του Δημαρχείου και πέταξαν μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, πριν διαλυθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το