Τοπικά

Μαζική προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη νέου Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μαζικά προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου πρύτανη και των τεσσάρων αναπληρωτών πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλη ΔΕΠ και εργαζόμενοι. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ. Συνολικά αναμένεται να ψηφίσουν 836 άτομα.

Τη θέση του πρύτανη διεκδικούν ο νυν αναπληρωτής πρύτανη για θέματα έρευνας, καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας κ. Ζήσης Μαμούρης και ο πρόεδρος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Δαναλάτος θα αναμετρηθούν για τη θέση του πρύτανη.

Στο μήνυμα που απέστειλε στα μέλη του πανεπιστημίου ενόψει της σημερινής εκλογής ο κ. Ζήσης Μαμούρης τονίζει μεταξύ άλλων πως «τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η διοίκηση του Ιδρύματος θα βρεθεί μπροστά σε παλιές και νέες προκλήσεις και θα κληθεί να διαχειριστεί μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως, την τελική διαμόρφωση του σχεδίου ακαδημαϊκής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και της Συγκλήτου του ιδρύματος, την ολοκλήρωση του θεσμικού και διοικητικού εκσυγχρονισμού του Ιδρύματος, την υλοποίηση και ολοκλήρωση των έργων υποδομών που έχουν ήδη ξεκινήσει, την υλοποίηση νέων έργων υποδομών που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, την υλοποίηση του σχεδίου διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου, τη συνέχιση της πολιτικής εξωστρέφειας και σύνδεσης με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Έχοντας επίγνωση των απαιτήσεων αυτών σας καλώ να συμμετέχετε όλες/οι στις εκλογές για την ανάδειξη των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να αναδείξετε μια νέα Διοίκηση, η οποία θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου».

Από την πλευρά του ο κ. Δαναλάτος τόνισε πως «έγινε ένας έντιμος σε γενικές γραμμές και καλός προεκλογικός αγώνας, όπου οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει πολύ καλό ακαδημαϊκό επίπεδο και πολύ καλό προσωπικό και ήδη αρχίζει και ξεχωρίζει ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Αναφορικά με το διακύβευμα αυτών των εκλογών είπε πως είναι το ζήτημα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου με τα δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπου κεντρική μου θέση είναι πως πρέπει να το επανεξετάσουμε και να θέσουμε με βάση τα ακαδημαϊκά και όχι τα πελατειακά ή τοπικιστικά κριτήρια, χωρίς να αδικηθεί κανένα τμήμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το