Τοπικά

Μαζικά στις κάλπες νηπιαγωγοί και δάσκαλοι για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου (photos)

Mαζικά προσέρχονται στις κάλπες από νωρίς το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να αναδείξουν το νέο Δ.Σ. του συλλόγου, καθώς και τους  αντιπροσώπους που θα συμμετάσχουν στην 88η γενική συνέλευση του κλάδου. Η ψηφοφορία διεξάγεται στα 3ο και 20ό Δ.Σ. Βόλου (Γαλλίας-Ογλ) μέχρι τις 19:00.
Νωρίτερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί πραγματοποίησαν την εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Λόγω της συνέλευσης και των εκλογών τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά παρέμειναν κλειστά.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη συνέλευσή τους ήταν η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς στη Γενική και Ειδική Αγωγή καθώς υπάρχουν χιλιάδες οργανικά κενά, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς και η στήριξη του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου.

Ακόμη, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους,  αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και τμήματα ένταξης για την ειδική αγωγή σε όλα τα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το