Τοπικά

«Μαζί οι 120 δόσεις για ασφαλιστικά και εφορία μετά το Πάσχα»

Το μίνιμουμ θα είναι 18 δόσεις (από 12) και το μάξιμουμ 120, ενώ η σχετική ρύθμιση οφειλών τόσο για τα χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία όσο και προς την εφορία, πρέπει να αναμένεται «μετά την Ανάσταση», όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνή Βάρδια» της ΕΡΤ.

Πάντοτε οι θεσμοί είχαν υπερβολικές απαιτήσεις, τώρα οι 120 δόσεις δεν είναι καν θέμα συζήτησης», τόνισε η υφυπουργός και επανέλαβε ότι για τα τα χαμηλά εισοδήματα προβλέπονται ευνοϊκότεροι όροι ενώ ο αριθμός δόσεων θα καθορίζεται ανάλογα και με το ύψος της οφειλής.

«Στα κριτήρια δεν χωρούν εξαιρέσεις», ανέφερε η κυρία Παπανάτσιου τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

«Θέλουμε να αποφύγουμε αυτό που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκηςγια ρύθμιση όλων των οφειλών κάτω από 5.000 γιατί πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η φορολογική ικανότητα καθενός», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αναμενόμενο «πακέτο φοροελαφρύνσεων στοχευμένο στη μεσαία τάξη», η Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε ότι στο τραπέζι βρίσκονται πολλές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης του ΦΠΑ και του κατώτερου φορολογικού συντελεστή.

«Έχουμε ήδη δώσει φορολογικά κίνητρα στους επαγγελματίες σε αναπτυξιακή βάση, αλλά και για προσαύξηση της απασχόλησης. ‘Ο,τι κάνουμε είναι για τους πολλούς», τόνισε επίσης, επικρίνοντας τις εξαγγελίες της ΝΔ για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν κέρδη.

Με τους ελεύθερους επαγγελματίες το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο πριν από τον ΕΦΚΑ, από το παλιό ΤΕΒΕ, γι αυτό κι έρχονται οι ρυθμίσεις πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Εκπομπή «Πρωϊνή Βάρδια»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το